Президентът на испанската футболна федерация Луис Рубиалес все пак ще

...
Президентът на испанската футболна федерация Луис Рубиалес все пак ще
Коментари Харесай

Луис Рубиалес подаде оставка след скандала с целувката

Президентът на испанската футболна федерация Луис Рубиалес въпреки всичко ще подаде оставка след 20 дни кавги поради държанието му след успеха на Испания на Световното по футбол за дами.

В изявление за Пиърс Морган, Рубиалес споделя, че ще се отдръпна от поста си, тъй като " не може да продължава работата си ".

Той към този момент беше отхвърлен краткотрайно от ФИФА, а оставката му беше поискана и от испанската федерация, откакто той си разреши да целуне по устата шампионката Джени Хермосо в нощта на успеха.

На въпроса какво го е предиздвикало да премисли досегашното си решение да не се отдръпва от управителния пост, Луис Рубиалес дава отговор:

" Баща ми, дъщерите ми - разговарях с тях. Някои другари, доста близки до мен, ми споделиха " Луис, би трябвало да се фокусираш върху достолепието си и да продължиш живота си, тъй като несъмнено знаеш, че ще нараниш обичаните си хора и обичания си спорт. Но този въпрос не визира единствено мен, отношението към мен може да засегне и трети страни, които са доста значими ", споделя той в диалога.

Рубиалес удостоверява и в Twitter, че е подал оставка пред краткотрайно изпълняващия длъжността му Педро Роха. Той напуща и позицията си на вицепрезидент на УЕФА.

В претекстовете си той споделя, че фамилията му също е претърпяло мъчно медийния скандал след целувката.

" Ще защитя достойнството си. Ще защитя невинността си. Имам религия в бъдещето. Имам религия в истината. Благодаря на всички ", споделя той в коментар към новината.

46-годишният Луис Рубиалес беше подложен на всеобщи рецензии поради жеста си към капитана на Испания Дженифър Хермосо при награждаването на отбора след успеха на 20 август.

Целият испански женски тим по футбол съобщи, че ще бойкотира всички бъдещи мачове за страната си, до момента в който Рубиалес не бъде отхвърлен.

Испанската прокуратура също стартира следствие против него за полово посягане и насила, откакто Джени Хермосо подаде тъжба против шефа на федерацията. Тя неведнъж съобщи, че целувката е станала без нейно единодушие, до момента в който Рубиалес се защитаваше, че всичко се е случило " непринудено, взаимно, еуфорично и без насила ".

" Нямаше нито диря от стеснение, а единствено прилив на наслада и при двама ни. Спонтанността и щастието от историческия миг ни доведоха до това да правим един акт по взаимно единодушие, резултат от огромен възторг ", споделяше Луис Рубиалес, до момента в който вярваше, че ще може да резервира поста си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР