Президентът на Иран Хасан Рохани обяви, че новите икономически санкции

...
Президентът на Иран Хасан Рохани обяви, че новите икономически санкции
Коментари Харесай

Иран се зарече да даде отпор на САЩ

Президентът на Иран Хасан Рохани разгласи, че новите стопански наказания на Съединени американски щати против страната му, са в нарушаване на нуклеарното съглашение сред Иран и шестте международни сили, подписано през 2015 година, като даде обещание Техеран да окаже отпор, оповестява " Ройтерс ".

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп през вчерашния ден наложи нови наказания на Иран поради програмата му за балистични ракети и настоя, че " нездравословните действия " на Техеран в Близкия изток подкопават всевъзможни " позитивни приноси " от нуклеарното съглашение.

 Напрежението към Иран пораства
Напрежението към Иран пораства

Зариф пък съобщи в Организация на обединените нации

" Някои дейности на американците са в прорез с духа и даже буквата на съглашението. Ще се съпротивяваме на тези планове и дейности ", зарече се президентът на Иран.

" Част от кроежите на Съединени американски щати са да работят по този начин, че да накарат Иран да съобщи, че няма да съблюдава уговорките си. Смятам, че американците ще се провалят, защото ние постоянно съблюдаваме интернационалните си отговорности ", разяснява още Рохани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР