Президентът на Германския футболен съюз Фритц Келер заяви, че клубовете

...
Президентът на Германския футболен съюз Фритц Келер заяви, че клубовете
Коментари Харесай

Президентът на германския футбол обясни какво се случва

Президентът на Германския футболен съюз Фритц Келер съобщи, че клубовете се нуждаят от това да изиграят оставащите мачове от шампионата, с цел да не банкрутират. Според него това може да се случи само с дуели пред празни трибуни и макар недоволството на последователите, това е единственият късмет за огромна част от обичаните им тимове да продължат да съществуват.

" Някои почитатели може да не могат в никакъв случай повече да посетят мачове на тимовете, които поддържат, тъй като те ще престанат да съществуват. Ние не желаеме да изгубим нито един клуб ", написа Келер в колонката си в списание " Кикер ".

 Съветват немските клубове по какъв начин да се подсигурят за бъдещи рецесии

Наскоро стана ясно, че 13 от 36-те клуба в Първа и Втора Бундеслига в Германия са изправени пред финансов колапс, а с цел да оцелеят в изискванията на международната пандемия, се нуждаят от последния транш от телевизионни права.

" Футболът не търси специфична роля и възобновяването му няма да бъде с цената на разбиването на здравната система в Германия. Мога да обещая, че футболистите няма да бъдат превилегировани да употребяват запаси, които на други места не доближават ", твърди Келер.

В Германския футболен съюз се надяват, че шампионата ще може да се завърне през май месец, а след август по стадионите да се завърнат и ентусиастите. За да се случи това обаче, би трябвало да бъде обещано позволение от немското държавно управление.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР