Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, в своето първо коледно обръщение

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, в своето първо коледно обръщение
Коментари Харесай

Германският президент Щайнмайер призова гражданите на страната да вярват във властите

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, в своето първо коледно послание към жителите на Федерална Република Германия, ги прикани да не се опасяват от зациклилия развой за образуване на държавно управление на страната и да имат вяра на управляващите. Самото послание на Щайнамайер ще бъде излъчено по немските малките екрани в неделя, 24 декември, вечерта, само че текстът на посланието беше оповестен авансово, предава ТАСС.

„ Ние не би трябвало да се опасяваме от изненадите. Това се отнася и за образуването на държавно управление, което се проточи извънредно дълго. Уверявам ви в това, че управляващите работят по разпоредбите, планувани особено за сходни конституционни случаи, без значение от това, че през последните десетилетия не ни се е налагало да ги прилагаме. Затова ние би трябвало да им имаме вяра “, ще съобщи немският държавен глава.

Щайнмайер приканва съгражданите си да бъдат смели. „ Ако хората не бяха смели и подготвени за изненади, то даже овчарите не биха стигнали до Витлеем “, декларира политикът. Той напомня и рухването на Берлинската стена през 1989 година, което, както отбелязва немският президент, „ не е било коледно знамение, а заслуга на смелите хора “.
Според традицията в Германия, в специфични телевизионни обръщения, президентът поздравява жителите на страната за Рождество Христово, а федералният канцлер – за Нова година. За Щайнмайер това послание ще е първо – той встъпи в длъжността президент на 19 март 2017 година.

През ноември Германия се оказа на границата на остра вътрешнополитическа рецесия, откакто Съюза (ХДС/ХСС) на канцлера Ангела Меркел не съумя да сформира ръководеща коалиция със Свободната демократическа партия(СвДП) и „ Зелените “. В момента са останали единствено три вероятни разновидността за развиване на обстановката – повторение на „ огромната коалиция “ сред Съюза и Германската социалдемократическа партия(ГСДП), управлявала страната два мандата – 2005-2009 и 2013-2017 година – образуване на държавно управление на малцинството и предварителни парламентарни избори.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР