Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер сравни пряко днес с войната

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер сравни пряко днес с войната
Коментари Харесай

Германският президент сравни войната на Путин с войната на Хитлер


Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер съпостави директно през днешния ден с войната на Хитлер преди 80 години. Това той направи в Полша, на тържествената гала в памет на жертвите от въстанието във Варшавското гето през 1943 година.

Щайнмайер е първият президент на Германия, който посещава квартала, погубен съвсем до основи от нацистките войски поради избухналия протест в окупираната Варшава против всеобщите убийства и изпращане на локалните поданици в концлагерите на гибелта.

А фотосите, които прилагаме тук, единствено показват какъв брой е прав Франк-Валтер Щайнмайер.

“Руският президент наруши интернационалното право, оспори граници, извърши окупация на земи. Тази война носи неизмерими премеждия, принуждение, опустошения и гибел на украинския народ.

Вие в Полша, вие в Израел – вие знаете от персоналната си история, че свободата и независимостта би трябвало да се пази и отстоява. Но и ние, германците, също научихме нашия урок по история. Никога към този момент – това значи, че в Европа в никакъв случай не би трябвало да има такива незаконни, нападателни войни, като войната на Русия против Украйна. Никога към този момент – това значи, че ние твърдо стоим на страната на Украйна, дружно с Полша и нашите сътрудници от НАТО “

Това сподели президентът Щайнмайер пред множеството.

Фразата „ Никога към този момент “ е девиз, обвързван с Холокоста. Използван е изначало от оживелите концлагеристи от Бухенвалд като антинацистки привет. „ Никога към този момент “ през днешния ден се употребява като повсеместен митинг против всевъзможни форми на геноцид.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР