Президентът на Гърция Прокопис Павлопулос отхвърли призивите на турския си

...
Президентът на Гърция Прокопис Павлопулос отхвърли призивите на турския си
Коментари Харесай

Гърция отряза мераците на Турция за преразглеждане на границите

Президентът на Гърция Прокопис Павлопулос отхвърли апелите на турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган за преразглеждане на Лозанския кротичък контракт, който обрисува актуалните граници сред двете прилежащи страни.

Днес Ердоган е на историческо посещаване в Гърция, което е първо на турски държавен глава от над 60 години насам. Една от точките, които турският президент искаше да прегледа е точно Лозанският кротичък контракт от 1923 година и респективно границата на някои острови в Егейско море, които се оказват ябълка на раздора сред двете страни в последните години.

„ Договорът от Лозана дефинира територията и суверенитета на Гърция и на Европейския съюз, и за нас той не предстои на проверка ", безапелационен бе Павлопулос.

„ Лозанският контракт не се ползва на процедура. Трябва да проучим проложимостта му ", разгласи Ердоган на срещата с гръцкия си сътрудник.

„ Той няма никакви дефекти, няма потребност да бъде преразглеждан или да бъде обновен ", обаче бе отговорът на президента на Гърция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР