Президентът на Футболната асоциация на Англия Грег Кларк изпрати официално

...
Президентът на Футболната асоциация на Англия Грег Кларк изпрати официално
Коментари Харесай

Шефът на английския футбол отговори на Боби Михайлов

Президентът на Футболната асоциация на Англия Грег Кларк изпрати публично писмо до българския си сътрудник Борислав Михайлов по отношение на медийните изяви на мениджъра на Англия Гарет Саутгейт и опасенията му от евентуални расистки прояви от страна на българската аудитория по време на мача сред двата отбора на 14 октомври.

В обръщението си Кларк твърди, че изказванията по никакъв метод не жигосват футболните последователи в България, а по-скоро имат за цел да обединят двете федерации, двата тима и ентусиастите им в битката против дискриминационното държание по стадионите.

След европейската подготовка сред Англия и България Гарет Саутгейт изрази безпокойствие по отношение на идната аудиенция в София през октомври. Няколко дни по-късно президентът на БФС изпрати възмутено писмо до генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис.
БФС с публично писмо до УЕФА поради мненията на Саутгейт От централата ни показаха възмущението си след думите на британския селекционер
" Във връзка с изразеното отчаяние на БФС от скорошните мнения на мениджъра ни смятам за значимо да направя следното конкретизиране – господин Саутгейт отговори на съответен журналистически въпрос, обвързван с възможни опасения поради последната аудиенция на Англия в София през 2011-а и случаите по трибуните тогава. В отговора си той акцентира, че е наясно със случилото се и се надява то да не се повтори, само че е квалифициран и за сходно стичане на събитията ", написа в писмото си Кларк.

" Както споделих в речта си преди мача на " Уембли ", продължаваме да борим расизма в обществото с всички сили, без значение дали на домашна почва или отвън страната. Вярвам, че е значимо тази тематика да бъде дискутирана обществено и не считам, че това основава ненужно напрежение. Смятам, че ще се съгласиш, че всички футболни хора следва да обединят старания, с цел да решат казуса по пряк, отворен и градивен метод. Нека дружно победим расизма. Вярвам, че множеството, в случай че не и всички, членки на УЕФА работят интензивно в същата посока. " ", прибавя той.
В Англия разгласиха писмото на БФС и припомниха провиненията на българските почитатели "Би Би Си ", "Мирър " и други издания обърнаха внимание на случая
" С неспокойствие чакам срещата ни в София през октомври и съм сигурен, че ще станем очевидци на оспорван и атрактивен мач ", приключва Кларк.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР