Президентът на Франция заяви, че е действал напълно осъзнато, когато

...
Президентът на Франция заяви, че е действал напълно осъзнато, когато
Коментари Харесай

Макрон защити решението си да отиде в Катар


Президентът на Франция съобщи, че е работил изцяло осъзнато, когато е отишъл в Катар, с цел да поддържа френския футболен тим на полуфиналния му мач на Мондиала против Мароко, съобщи Франс прес. Пътуването бе подхванато макар многото полемики, свързани с Катар и в миг, в който тече следствие по съмнения за корупция в Европейския парламент.

" Напълно осъзнато действах ", съобщи Макрон при идването си от Катар в Брюксел за среща на върха на Европейски Съюз, която стартира по-късно през днешния ден.

" Преди четири години отидох в Русия да поддържа френския тим, в този момент съм зад френските национали в Катар ", добави той.

Макрон ще пътува до Катар още веднъж в неделя за финала на Мондиала, в който Франция ще се опълчи на Аржентина.

" Европейски Съюз първо би трябвало да се запознае с всички обстоятелства и да открие всички забъркани лица в актуалното следствие за корупция, водено от белгийските управляващи ", съобщи още Макрон, съобщи Ройтерс.

При идването си за срещата на върха на Европейски Съюз френският президент също така прикани съюза по-бързо да реши какъв отговор да даде на европейската промишленост по отношение на американския проект за субсидиране на американски компании и да се резервира обективна конкуренция със Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

" Ние би трябвало да имаме отговор, с цел да запазим, в случай че мога по този начин да кажа, една обективна конкуренция и да пазиме огромни планове, в частност по отношение на зелените технологии и технологиите на бъдещето в Европа. Това допуска да се работи по-бързо, да се опростяват разпоредбите ни и да имаме макроикономически отговор и равнище на помощ, която ни разрешава да отговорим, да бъдем еквивалентът на това, което направиха американците ", съобщи Макрон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР