Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в новогодишното си обръщение,

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в новогодишното си обръщение,
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: 2024 е годината на френската гордост и надежда

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи в новогодишното си послание, че 2024 година ще бъде годината на френската горделивост и вяра, белязана от летните Олимпийски игри в Париж и отварянето на възобновената след пожара катедрала " Нотр Дам " във френската столица, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Само един път на един век се одобряват Олимпийски и Паралимпийски игри, единствено един път на хилядолетие се построява отначало катедрала ", сподели Макрон. " 2024-а - година на решителност, избори, възобновяване, горделивост. Всъщност - година на вяра ", добави той.

Той приказва в навечерието на новогодишните празненства във Франция, за които бяха мобилизирани към 90 хиляди служители на реда и пет хиляди военнослужещи, с цел да обезпечат сигурността при оповестената " нараснала терористична опасност " от френския вътрешен министър Жерал Дарманен.

По думите на президента Макрон Франция ще продължи да " се превъоръжава ", що се отнася до сигурността, и ще подтиква образованието и доближаването в обществото, отбелязва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР