Президентът на Франция Еманюел Макрон отпътува за Катар заедно със

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон отпътува за Катар заедно със
Коментари Харесай

Макрон отпътува за Катар, аржентинският му колега ще гледа финала по телевизията

Президентът на Франция Еманюел Макрон отпътува за Катар дружно със брачната половинка си Брижит и няколко футболни звезди, с цел да участва на финалния мач на френските футболни национали против тима на Аржентина на Мондиала, съобщи Франс прес.

В самолета с Макрон бяха и нападателят Кристофър Нкунку, който не взе участие в шампионата поради контузия, както и някогашните футболни национали Ален Жирес и Брюно Шейру, някогашната футболна националка Лор Було и интернационалната футболна съдийка Стефани Фрапар.

Заедно с тях са и боксовият първенец Брахим Аслум и джудистът Теди Ринер, както и министърката на спорта Амели Одеа-Кастера.
 Време е за край! Франция и Аржентина ще дефинират първенеца на Мондиал 2022
Време е за край! Франция и Аржентина ще дефинират първенеца на Мондиал 2022

Двубоят е през днешния ден от 17:00 часа

Държавният глава е поканил за пътуването и 18-годишен юноша и 19-годишна госпожица, които са фенове на футбола и които получават детски обществени помощи. Те ще участват на финала дружно с шефа на учебното заведение им в Сержи.

Макрон и останалите членове на тази делегация ще бъдат на формалната естрада на следващия ден на стадиона в Доха, където ще се причислят и международните първенци Пол Погба и Н`Голо Канте, и някогашният европейски първенец Луис Ернандес.

Макрон към този момент беше в Катар за полуфиналния мач на Франция с Мароко в сряда. Това е негова втора аудиенция в Катар в границите на три дни, макар многото полемики против тази страна, свързани с организирането на Мондиала и замесването й в корупционен скандал в Европейския парламент.

Опозицията във Франция подлага на критика остро първото от тези две пътувания на Макрон и думите му за добра организация на Мондиала от Катар, обвинявайки го, че не регистрира " екологичните и човешките последствия от надпреварата ".

Същевременно президентът на Аржентина Алберто Фернандес разгласи, че няма да пътува до Катар, с цел да участва на финала на аржентинците против французите, съобщи Франс прес.

" Подобно на милиони мои сънародници, аз ще се любувам на финала на Мондиала вкъщи ", съобщи в Туитър президентът. " Ще преживея този приказен миг, както и до момента, със фамилията ми ", добави той. Фернандес напомни, че най-хубавите аржентински футболисти ще бъдат на терена, а на трибуните в Катар ще бъдат най-хубавите аржентински поддръжници на националите.

Освен това Фернандес загатна и, че няма да отиде в Катар, с цел да не донесе неприятен шанс на тима. Предшественикът на Фернандес - Маурисио Макри участва на няколко мача в Катар, измежду които и този, в който Аржентина изгуби от Саудитска Арабия с 1 на 2 и тогава бе наклеветен, че носи неприятен шанс. Но тези обвинявания бяха неоснователни, тъй като аржентинците не престанаха да побеждават по-късно.

В четвъртък Макрон и Фернандес размениха другарски туитове с приближаването на финала. Фернандес пожела на Макрон всичко най-хубаво, с изключение на в неделя, а Макрон му написа, че един от двамата ще има повече късмет от другия, само че кой ще е това ще стане ясно в неделя.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР