Президентът на Франция Еманюел Макрон каза в четвъртък, че Франция

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон каза в четвъртък, че Франция
Коментари Харесай

Макрон: Миграционните кризи показват необходимост от укрепване на външните граници на ЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон сподели в четвъртък, че Франция ще употребява ротационното си председателство на Европейския съвет , за да ускори способността на Европа да управлява външните си граници , оповестява " Франс 24 ".

Макрон сподели, че мигрантската рецесия на източния фланг на Европейския съюз демонстрира нуждата от деяние .

Макрон показва своите цели за френското председателство, което стартира на 1 януари 2022 г . Шестмесечното ротационно председателство съответствува с президентските избори на страната през април.

Макрон показва своя проект за идното председателство, което е 13-то за страната от 50-те години на предишния век. Той преглежда три съществени тематики в речта си: по-амбициозни дейности на Европейски Съюз във връзка с изменението на климата, цифровите софтуерни колоси и Европа да е по-суверенна.

Макрон се концентрира и върху стратегическата автономност на Европа . Общата тематика е Европа, която пази, пази своите жители и околната среда.

" По време на нашето председателство ние и нициираме промяната на Шенгенското пространство в две направления . Първо, политическата администрация на Шенгенското пространство, за което, както и в тази ситуация с еврозоната, ще бъде основана специфична организация, в границите на която ще се организират срещи. Освен това би трябвало да засилим контрола по външните си граници и да подсигуряваме тяхната отбрана - това е едно от основните условия за гарантиране на свободното придвижване в границите на Европейски Съюз ", разяснява Макрон.

" Второ, това е основаването на механизъм за незабавна поддръжка при положение на рецесия на границата . Държавите, чиито граници се намират на външния завършек на Европейски Съюз, би трябвало да разчитат на цялостната поддръжка на граничната организация Frontex... както и подкрепления на служители на реда и жандармеристи от други страни на Европейски Съюз ", добави той.
 140 английски инженери отпътуват за беларуско-полската граница
140 английски инженери отпътуват за беларуско-полската граница

За да окажат поддръжка на Полша в миграционната криза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР