Президентът на Франция Еманюел Макрон изрази силна подкрепа за прозападния

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон изрази силна подкрепа за прозападния
Коментари Харесай

Макрон изрази силна подкрепа за грузинската президентка, заплашена от импийчмънт

Президентът на Франция Еманюел Макрон изрази мощна поддръжка за прозападния президент на Грузия Саломе Зурабишвили, която е застрашена от импийчмънт в страната си, като в същото време прикани Тбилиси да удвои напъните за развиване на европейските си вероятности, съобщи Франс прес.

" Бих желал да изразя цялостната си поддръжка за смелата битка, която тя води, за демокрацията, за върховенството на закона и за това, което имам вяра, че е бъдещето на грузинския народ, т.е. в действителност това европейско приобщаване ", съобщи френският президент във видео, оповестено в " Екс ", предава Българска телеграфна агенция.

" Ще продължа да поддържам президентката на Грузия през идващите седмици, месеци и години по този път, който съгласно мен е доста значим за вас и за нас ", добави Макрон, който през днешния ден беседва в Париж с Зурабишвили.

Самата Зурабишвили също приветства " доста потребния диалог с френския президент по тематиката за бъдещата ни кандидатура в Европейски Съюз ".

Според Елисейския замък Макрон давайки си сметка за привързаността на грузинския народ към полезностите, които са в основата на европейския план, е призовал грузинските управляващи да удвоят напъните си за реализиране на промените, нужни за реализиране на прогрес " на страната по пътя й към еврочленството.

Миналата седмица ръководещата партия в Грузия " Грузинска фантазия " стартира процедура по импийчмънт на президентката, която е била посланик във Франция.

Избрана през 2018 година с поддръжката на същата тази партия, Зурабишвили в този момент се опълчва на политиката й на доближаване Русия и удвои напъните, с цел да получи страната й статут на кандидатка за участие в Европейския съюз.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР