Президентът на Франция Еманюел Макрон изглежда е пренебрегнал препоръката на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон изглежда е пренебрегнал препоръката на
Коментари Харесай

Макрон пренебрегнал препоръката училищата да останат затворени до септември

Президентът на Франция Еманюел Макрон наподобява е пренебрегнал рекомендацията на научните си съветници да остави учебните заведения затворени до септември с нареждането за последователно отваряне от 11 май, написа " Дейли телеграф ".

Препоръката на Научния съвет към държавното управление е систематизирана в документ, оповестен на страницата на Министерството на здравеопазването този уикенд. За първи път рекомендацията на назначения от държавното управление съвет е оповестена обществено.

Рискът от преместване на Covid-19 е висока тук-там, където има всеобщо събиране на хора като учебни заведения и университети, като ограничаващите ограничения мъчно могат да се ползват съответно измежду най-младите, написа в документа. Допълва се, че съветът " предлага медико-социалните домове, началните и главните учебни заведения и университетите да останат затворени до септември ".

По рекомендация на съвета, образуван на 12 март да издава рекомендации на държавното управление в битката с ковид, Макрон затвори учебните заведения като част от ограничаващите ограничения във Франция, които влязоха в действие на 17 март. Френският водач обаче разгласи на 13 април, че учебните заведения ще отворят от 11 май, което изненада обществеността.

Някои учебни заведения намекнаха, че няма да отворят, а доста родители се опасяват да изпратят децата си още веднъж на учебно заведение. Някои разясниха пред френски медии, че няма да го създадат.

Премиерът Едуар Филип ще разкрие проекта на държавното управление за последователно разхлабване на ограничаващите ограничения пред Народното събрание във вторник. След това депутатите ще го гласоподават.

Тъй като учебните заведения ще бъдат отворени, Научният съвет в този момент предлага прецизни ограничения. Чиновете би трябвало да бъдат разграничени на минимум метър разстояние, а учениците би трябвало да носят маски. Вместо да обядват в учебните столове, учениците евентуално ще обядват на чиновете си.

Във Франция инфектираните с ковид са над 161 000, а умрелите са повече от 22 000.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,7 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 190 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,9 млн. случая и над 203 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 824 000.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР