Президентът на ФИФА Джани Инфантино вярва, че процесът за определяне

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино вярва, че процесът за определяне
Коментари Харесай

Шефъг на ФИФА: Домакинствата на Световните първенства показват сплотеност

Президентът на ФИФА Джани Инфантино има вяра, че процесът за установяване на домакините за Световните шампионати през 2030 и 2034 година носи обръщение за " единодушие и единение ".

Има единствено по една кандидатура за всеки шампионат, като Мароко, Португалия и Испания ще провеждат Мондиал 2030 - с три мача, които ще се проведат в Уругвай, Аржентина и Парагвай - до момента в който Саудитска Арабия е единственият кандидат за 2034-а.

Организации за отбрана правата на индивида разкритикуваха процеса, като на възможните претенденти за 2034 година беше даден по-малко от месец за взимане на решение и се разглеждаха единствено предложения от азиатски и океански федерации.

Но, говорейки на конгреса на КОНМЕБОЛ в Бразилия, Инфантино похвали процедурите за подаване на поръчки.

" Просто желая да благодаря и да поздравя всички, изключително президентите на конфедерациите и членовете на Съвета на ФИФА, тъй като считам, че доказахме на света, че е допустимо да се реализира консенсус и единение в процесите на взимане на решения. Мисля, че в нашия свят, където, за жалост, има доста експанзия, имаме потребност от такива послания за единодушие и единение ", сподели той.

Очаква се решенията да бъдат утвърдени на Конгреса на ФИФА в края на идната година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР