Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази надежда, че плейофните мачове

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази надежда, че плейофните мачове
Коментари Харесай

Инфантино се надява баражите за Световното първенство да се проведат по програма

Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази вяра, че плейофните мачове към Световното състезание в ще се състоят по проект и няма да има проблеми с провеждането им. По-рано през днешния ден футболните федерации на, и се изрекоха срещу провеждането на срещи от баражите на територията на Руската федерация. Трите страни излязоха с обединена декларация, публикувана от всяка федерация по настрана, опасявайки се от сигурността си поради военната инвазия на в.

" Както и всички, тази заран се събудихме и бяхме шокирани от това, което видяхме. Тази тематика през днешния ден се разяснява много в Съвета на ФИФА. Обезпокоени сме от протичащото се и се надяваме, че мирът сред двете страни ще бъде възобновен посредством разговор. ФИФА продължава да изрича взаимност с хората, които са потърпевши от този спор.

" Ситуацията, с която се сблъскахме тази заран, явно е трагична и вълнуваща ни, продължи президентът на ФИФА като отговор на въпрос на английски публицист дали може да удостовери ще играе ли идните си мачове вкъщи или не. Длъжни сме да се отнесем съществено към протичащото се и да проучваме детайлно какво се случва. Точно преди да стартира съвещанието на Съвета на ФИФА ние получихме писмото от трите федерации. И това е наложителен въпрос ".
 Официално: Полша, Чехия и Швеция отхвърлят да играят в Русия Официално: Полша, Чехия и Швеция отхвърлят да играят в Русия
Шефът на футболната централа в напомни, че за момента датите си остават по този начин – 24-и и 29-и март.

" Разбира се, всички ние се надяваме, че тази обстановка ще бъде позволена допустимо най-скоро. Иска ни се да имаме вяра твърдо, само че имаме Бюро, имаме на централата и той във всеки един миг може да излезе с решение. Ще продължим да проучваме и в близко време ще имаме решение, сподели още Инфантино.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР