Президентът на Еквадор Ленин Морено отправи остри обвинения срещу основателя

...
Президентът на Еквадор Ленин Морено отправи остри обвинения срещу основателя
Коментари Харесай

Президентът на Еквадор нарече Джулиан Асандж „жалък хакер“

Президентът на Еквадор Ленин Морено насочи остри обвинявания против създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж , който беше задържан през вчерашния ден от английската полиция в еквадорското посолство в Лондон, заяви АП.

Асандж, който от 2012 година се укриваше в посолството на южноамериканската страна, беше задържан по обвинявания в нарушение на изискванията за освобождение под гаранция, откакто Еквадор се отхвърли да продължава да му дава леговище. Съединени американски щати незабавно повдигнаха против него обвинявания в " осведомително пиратство ".

Морено назова Асандж " презрян хакер " и " капризно дете " и го упрекна в неуважително отношение към чиновниците на посолството, които са били натоварени със задачата да се грижат за него.

На заседание покрай еквадорската столица Кито Морено сподели, че " когато ти е даден заслон, грижи и храна, ти не предаваш притежателя на дома ", евентуално намеквайки за оповестените изказвания за корупция в еквадорската администрация. Президентът добави, че Еквадор " ще бъде по-внимателен да дава леговище на хора, които в действителност го заслужават, а не на жалки хакери, чиято цел е да дестабилизират държавни управления ".

Вчера Народното събрание на Еквадор поддържа решението на държавното управление да откаже леговище на Асандж, заяви ТАСС, като се базира на електронното издание на вестник " Комерсио ".-->

Междувременно Министерството на вътрешните работи на Еквадор заяви, че е задържало обвинен, за който се счита, че е основен състезател в " Уикилийкс " и доближен на Джулиан Асандж, заяви АП. Заподозреният е бил задържан на летището в столицата Кито, до момента в който се е опитвал да излети за Япония.

Според министъра на вътрешните работи Мария Паула Ромо обвиненият е бил част от интрига против еквадорското държавно управление. Тя не разкри самоличността на задържания.

Вчера английската полиция арестува създателя на " Уикилийкс " Асандж, откакто еквадорското държавно управление анулира убежището, което му беше предоставено в посолството на южноамериканската страна в Лондон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР