Президентът на Чехия Милош Земан заяви, че предпочита бившият министър-председател

...
Президентът на Чехия Милош Земан заяви, че предпочита бившият министър-председател
Коментари Харесай

Президентът на Чехия подкрепя бившия премиер на страната Андрей Бабиш за свой наследник

Президентът на Чехия Милош Земан съобщи, че избира някогашният министър-председател на страната Андрей Бабиш да наследи поста му, макар проблемите на Бабиш с правораздаването, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В изявление Земан разгласи, че ще даде своя глас за Бабиш на президентските избори през януари. Според сегашния президент на Чехия 68-годишният Бабиш е единственият претендент за поста, който има политически опит.

" Не бихте желали да бъдете оперирани от хирург, който не е учил медицина ", сподели Милош Земан и добави, че политиката е поминък като всеки различен и изисква опит.

Милиардерът Андрей Бабиш бе министър-председател на Чехия сред 2017 и 2021 година. Срещу него се води дело по обвинявания в подкрепяне и съучастничество в измами с евросубсидии.

Първият тур на президентските избори в Чехия ще се организира на 13 и 14 януари 2023 година. Според чешката конституция Земан няма право да се кандидатира още веднъж, защото към този момент е бил президент два пъти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР