Президентът на Чехия Милош Земан, който след положителен тест за

...
Президентът на Чехия Милош Земан, който след положителен тест за
Коментари Харесай

Президентът на Чехия Милош Земан е изписан за амбулаторно лечение

Президентът на Чехия Милош Земан, който след позитивен тест за ковид незабавно бе приет в болница в четвъртък в Централната военна болница в Прага, е изписан през днешния ден за амбулаторно лекуване и е отпътувал за извънградската си резиденция. Това заяви Чешката телевизия, представена от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Земан получи наскоро трета доза ваксина

и болестта му протича без признаци. Главният хигиеничен доктор на Чехия Павла Сврчинова съобщи, че президентът, също като всички останали заболели от COVID-19 в страната,

би трябвало да остане две седмици под карантина. Утре обаче президентът счита да организира гала

по назначението за министър председател на Петър Фиала, водач на Гражданската демократическа партия и на опозиционното обединяване "Заедно ", което завоюва наскоро парламентарните избори в Чехия. По този мотив шефът на президентската администрация Вратислав Минарж осведоми, че управляващите ще намерят метод да бъдат спазени нормите за санитарно-епидемична сигурност.

Подробности не се оповестяват. Но съгласно източници, близки до Пражки храд, където е офисът на Земан,

измежду най-вероятните разновидности е президентът да бъде обособен от Фиала и поканените посетители със особено стъкло .

Очаква се това да предотврати вероятно разпространяване на ковид. Същевременно всички участници в проявата ще бъдат с медицински маски, осигуряващи подсилена отбрана от вируса.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР