Президентът на Бразилския олимпийски комитет Карлос Артур Нузман е арестуван

...
Президентът на Бразилския олимпийски комитет Карлос Артур Нузман е арестуван
Коментари Харесай

Президентът на бразилския олимпийски комитет е арестуван заради скандала с купуване на гласове

Президентът на Бразилския олимпийски комитет Карлос Артур Нузман е задържан по съмнения, че е взел участие в скица за пазаруване на гласове при избора на Рио де Жанейро за хазаин на игрите през 2016 година Полицията го задържала пред постройката на комитета в Сао Пауло.

Според проверяващите Нузман е съдействал за обезпечаването на 2 млн. $ рушвет за пазаруването на гласове.

Полицията разгласи, че е задържала и някогашния шеф на националния олимпийски комитет в страната Леонардо Гринер. Действията не престават следствието, наречено Unfair Play (Нечестна игра).

През септември бразилските управляващи направиха серия от арести и обиски, в това число на дома на Нузман. Тогава беше обявено, че става въпрос за интернационална скица, включваща хора от разнообразни страни. В следствието се включиха служби от Съединени американски щати и Франция.

Фотогалерия: Как наподобява "наследството " от олимпийските игри в Рио >

Президентът на МОК Томас Бах сподели, че олимпийският комитет следи деликатно случая. " МОК ще вземе всички подобаващи ограничения и наказания, когато доказателствата бъдат показани. Вземаме казуса съществено и го следим от близко ", съобщи Бах.

През лятото на 2016 година Рио де Жанейро стана първият южноамерикански град, приел олимпийски игри. Година по-късно остава отворен въпросът за наследството, което остана за града.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР