Президентът на БФВолейбол Любомир Ганев отговори точка по точка на

...
Президентът на БФВолейбол Любомир Ганев отговори точка по точка на
Коментари Харесай

Точка по точка: Любо Ганев отговори на Хебър

Президентът на БФВолейбол Любомир Ганев отговори точка по точка на управлението на Хебър, откакто клубът от Пазарджик се възползва от правото си да апелира решението на Управителния съвет на БФВ за преустановяване и оповестяване на извънредно класиране, което е в прорез с Устава и разпоредбите на Федерацията.

" Чувствам се длъжен като президент на Българска федерацията волейбол (БФВ) да взема и персонално отношение във връзка жалбата на Хебър (Пазарджик). И ще обясня точка по точка за какво Управителният съвет (УС) на федерацията приключи шампионата, решавайки краткотрайното класиране да стане извънредно.

Обвинение – решението на УС е в прорез с устава

Никъде в Устава не се цитира по какъв начин да бъде избран първенецът на България. Има устав на федерацията, който е признат през ноември. Предвид изключителното състояние с ковид в България и по света УС има право да вземе решение. И то беше да се приключи шампионата, а не да се дефинира първенеца. В разискванията имаше доста оферти. Едното беше за нулева година, което значи клубовете да останат без пари от Министерството на спорта. Второто бе да има извънредно класиране и да няма първенец. Но това значи България да няма представител в Шампионската лига и при мъжете, и при дамите. Същото се отнася за Купата на CEV и Челъндж Къп. Това беше огромната ни алтернатива. Гласувахме и – 12 членове бяха „ за “ да има първенец, 4 бяха „ срещу “, а 1 се въздържа.

Обвинение – ще има тъжба до Общото заседание

Уважавам правото на мнение на всеки и няма никакъв проблем в демократичното ни време то да бъде афиширано. Когато има Общо заседание на БФВ, жалбата на „ Хебър “ ще бъде разисквана и ще се гласоподава по нея. В момента това е решението на УС и то не предстои на смяна. Ние не променяме правилника, а прекратяваме шампионата в изключителна обстановка.

Обвинение – членовете на УС не са се разпознали

Заседанието беше свикано седмица по-рано с информация до всички медии. Членовете на УС получиха по мейл съобщение. Всеки от тях се разпознава посредством видео връзката и своя глас. Събранието стартира със 17 души, а след това в хода на дебатите те станаха 20. Всички клубове оповестиха какво предпочитание имат за завършек на сезона. Писмата им са оповестени. Колегите от Хебър са позволили леко неразбирателство – не клубовете гласоподават, а членовете на УС. Има членове, които са обвързани с клубове, само че действително това е изключение. Аз и още 7 души не сме такива. При форсмажорните условия трябваше да изберем по-малката несгода. Карантината е до 13 май. А на 15 май изтичат интернационалните документи на чужденците. Поставил съм си първа задача след рухването на карантината да отида при господин Тодор Попов, кмета на Пазарджик, макар че той твърди, че не сме били добре мечтани. Искам да изясним всичко. Хебър може да служи за образец по метода си на развиване. И аз като президент, и членовете на УС ще създадем всичко допустимо да оказваме помощ на клубовете. Но не е вярно да се стартира подстрекателство за " персонални ползи ". Обединихме се към концепцията, че България не може да остане без участници в евротурнирите. Слушам думите на кмета на Пазарджик и на президента на Хебър, че през идващия сезон ще имат още посилен тим. Дано да е по този начин! Това е нашата цел. И аз, и Федерацията ще вършим всичко належащо да им оказваме помощ, както и на всички останали клубове.

И за край – ще завърша още веднъж с думите, че ние не сме трансформирали устав, а в изключително състояние взехме сложното решение да прекратим шампионата ".

" Труд " Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР