Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че работата в екип

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че работата в екип
Коментари Харесай

Илиана Раева за тайната на успехите на България през последните 10 години

Президентът на БФХГ Илиана Раева съобщи, че работата в екип е тайната на триумфите в художествената гимнастика в България през последните 10 години. На миналата Световна купа в София българските грации завоюваха 10 медала, от които 7 златни.

" Работа в екип - това е част от тайната на триумфите през последните 10 години. Щастлива съм, че съумях да основа екип, в който да има почитание, съпричастност и съгласие. Понякога се случва някой от персоналните треньори да отсъства по уважителни аргументи. Тогава Марияна Памукова или Валентина Иванова, или Силвия Стойнева и Виолета Господарска незабавно поемат гимнастичката на отсъстващия треньор. Ръководят тренировката ѝ по всички условия на отличния треньор. В годините се случваше поради липса на финансови средства да пътуваме единствено с един или двама треньори на съревнование. Състезателите в никакъв случай не са усетили неналичието на треньора си. Дори в противен случай - печелили са съревнование с друг извеждащ треньор ", написа Илиана Раева в профила си във Facebook.

" Тук бих желала да кажа няколко думи за основния управител, който някак остана зад кулисите на това съревнование - Бранимира Маркова. Тя е диригентът, педагогът, майката, приятелката, тъкмо тази, която би трябвало да бъде за всички в залата, с цел да се радваме на точната атмосфера, която би трябвало да има в залата на подготовка и на съревнование. Тя е постоянно на мястото си. Случва се да бъде неподозирано строга и с треньори, и със състезатели, когато се постанова, или да успокои напрежението, което е в положение да провали тренировката. Изключително интелигентно управлява процеса. Всички я почитат и ценят. Бранимира е персонален треньор на Ева Брезалиева, само че не стопира да следи и направлява всички треньори и състезатели. Тя няма комплекси, необятно скроен човек е и се пробва да извлече максимума от всеки треньор, в случай че е потребен освен за своята гимнастичка, само че и за другите. Затова от време на време треньорите вземат участие в работата на колежките си. Марияна ще каже някоя точна забележка на Стилияна, Силвия ще каже нещо потребно на Боряна.. А Валентина раздава своя креативен гений на хореограф на всички. Тя направи композициите на Стилияна (и четирите), на Татяна Воложанина (без новия обръч), на Ева (и четирите), на Боряна бухалките, на Магдалина (и четирите) и на Радина (и четирите). Бранимира и Марияна направиха обръча на Боряна, съдийката Филипа Филипова направи топката, а лентата, която толкоз възпламени публиката е дело на самата Боряна. Разбира се, ефективно вземат участие и танцовите педагози в танцовите стъпки на всяка комбинация. А от две седмици самостоятелните гимнастички работят с украинския балетен възпитател Анатоли Василиевич, заслужил треньор по художествена гимнастика на Украйна ", добави Илиана Раева.

" Като включа и шефа на националните треньори Деспа Кателиева, която всеки ден е в залата и съдиите ни - екипът е съвсем цялостен! Този екип е чудесно спретнат пъзел, в който всяка част е на мястото си и картината е ясна, а последните години и красива. Всички експерти са единомислещи, че нашите композиции се отличават. Така е! Успехът ни на тази Световна купа е неоспорим. Но към момента не сме постигнали оптималното изражение на четирите съставния елемент на новия устав - компликация с тяло, компликация с апарат, артистичност и осъществяване. Истината е, че има още доста работа. Не е значимо какъв брой е дребен или огромен екипът, който работи, значимото е по какъв начин го ръководиш. Щастлива съм с този прелестен екип! ", написа още Илиана Раева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР