Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че избирането на Мария

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че избирането на Мария
Коментари Харесай

Илиана Раева: Поредното голямо признание за българската гимнастика

Президентът на БФХГ Илиана Раева съобщи, че избирането на Мария Петрова за президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика (ЮЕГ) в голямо самопризнание за България.

"Много съм щастлива, че огромната шампионка Мария Петрова е новият президент на техническия комитет по художествена гимнастика към ЮЕГ. Този избор и фактът, че тя беше единственият претендент за президент, красноречиво приказват за нейния голям престиж - освен като огромна спортистка, само че и като прелестен човек с отлична комуникативност. Това е също по този начин и голямо самопризнание за България и за престижа на българската художествена гимнастика. В спорт като художествената гимнастика от голямо значение е и вярната политика в интернационален проект, която организира българската федерацията по художествена гимнастика ", съобщи Раева от Сплит, където се организираха изборите за управителни органи на ЮЕГ.

Изключителна чест на родната художествена гимнастика

"Всички присъстващи делагати на конгреса не крият задоволството си от избора на Мария Петрова за президент на ЮЕГ и изричат същинското си удивление от нея. За мен като президент на БФХГ е същинско наслаждение и професионална осъщественост, че нашите най-големи шампионки - Мария Петрова и Мария Гигова, са едни от най-уважаваните персони в двете ни централи - европейската и международната.Това е следващото огромно самопризнание за българската художествена гимнастика. Желая сполучлива, смела и виновна работа на прелестната Мария Петрова! ", добави Раева.

Легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев беше претендент за вицепрезидент на ЮЕГ и за член на Изпълкома, само че не съумя да се пребори за управително място в организацията.

Фарид Гарибов от Азербайджан е новият президент на Европейския съюз по гимнастика.

Мариела Стойчева беше определена за член на техническия комитет по скокове на батут, а Николай Иванов за член на Търговска колегия по спортна акробатика./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР