Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че Боряна Калейн е

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че Боряна Калейн е
Коментари Харесай

Раева хвали Калейн, Тасева се насочва към треньорската професия |

Президентът на БФХГ Илиана Раева съобщи, че Боряна Калейн е направила голям скок в развиването си, а Катрин Тасева ще остане в залата, тъй като има голямо предпочитание да работи като треньор.

На олимпийските игри в Токио Калейн приключи пета във финала на многобоя, а Тасева остана 14-а в квалификациите и не откри място измежду десетте финалистки.

" В невероятната еуфория след олимпийската купа на ансамбъла, нито за миг не съм не запомнила самостоятелните гимнастички и прелестните треньори Бранимира Маркова и Марияна Памукова. Напротив! Откакто е свършила Олимпиадата досега не се разделяме с Бранимира и приказваме и приказваме...

Можеше ли Боряна Калейн да се пребори за орден и да се включи в борбата с първите четири? Да! Можеше! Но грешките, които позволи през квалификацията изиграха своята роля. При тази голяма конкуренция би трябвало всякога да си бетон! Но за многобоя Боряна даде всичко, на което е способна и приключи надпреварата, оставяйки отлични усещания за класата си! Тя направи отлична година, победи и Линой Ашрам, и Аверина, и Харнаско през годината. Направи голям скок в развиването си и би трябвало да е удовлетворена от себе си и представянето си! Трябва да е изпълнена с религия и упоритост за бъдещето, което и следва. Показа мощ, класа и големи благоприятни условия за орден през цялата година и на самата Олимпиада. Трябва да работи доста и да желае доста! Познавайки я, имам вяра, че ще го направи ", написа Раева във Facebook.

" Катрин Тасева мина през разнообразни премеждия, само че нито за момент не се поколеба дали би трябвало да продължи след международното в Баку 2019 година. Стилът на Катрин е доста запаметяващ се и не се включва в тази нова, съвременна гимнастика, в която динамичността и темпото са водещи. Независимо от това тя направи всичко, с цел да се включи в невероятната конкуренция и съумя. Не излезе от първата осмица (дори шестица) през годината.

Анализирахме с Бранимира, че на тази Олимпиада няма слаба гимнастичка! Такова развиване, подобен напредък в гимнастиката има за първи път! На този декор, в случай че Катрин не беше изиграла с толкоз неточности съчетанието си с лента, сигурно щеше да остане в призовата десетка за многобоя. Но аз постоянно споделям, че всичко се случва по този начин, както би трябвало да бъде. Това беше последното съревнование за Катрин, която ще остави след себе си незабравими композиции, дело на надарената Бранимира, изиграни от Катрин запаметяващо се. Катрин ще остане в залата, тъй като има голямо предпочитание да работи като треньор.

Боряна ще продължи, тъй като има сили и гений да реализира повече! Нейната млада и надарена треньорка Марияна постоянно желае повече и повече и аз имам вяра, че двете ще го реализиран! Марияна направи отличен сезон със своята състезателка и направи своето бойно кръщение на Олимпийските игри. Тя е доста упорит и работлив треньор и бъдещето зависи единствено от нейната отдаденост. Аз имам вяра и в двете ", добави Раева.

" Сега няколко думи за основния управител Бранимира Маркова. През този олимпийски цикъл самостоятелното направи голям скок. Няма да изреждам всичките завоювани медали от 2017 година. Бранимира със своите безспорни качества съумя да сътвори един обединен и доста добре работещ екип, който сътвори едно младо потомство гимнастички, които започнахме да постановяваме при дамите стремително незабавно след качването им в категория дами.

Тя като движимост диригент управлява подготвителния развой на няколко треньорки и всичките състезателки при дамите и девойките. В един чисто женски спорт, където страстите постоянно взимат връх, тя нито един път не позволи нещо сходно да съпътства работата. Тук, в Япония, към този момент няколко дни не стопираме с нея да вършим проекти за идващия цикъл, а в България към този момент състезателките и и треньорите работят по проектите, които тя направи.

Бранимира си е сложила доста високи цели и аз знам, че ще успее с нейния гений и екип от можещи и искащи треньори! В умозаключение: Огромен скок в развиването и достиженията при самостоятелното, само че има още какво да подобряваме и да работим, с цел да се поздравим в Париж с орден. А към този момент имаме образеца пред себе си на олимпийските шампионки и техните треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска. Пътят е пред нас! ", написа още президентът на БФХГ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР