Президентът на БФХГ Илиана Раева похвали обективното съдийство на Световното

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева похвали обективното съдийство на Световното
Коментари Харесай

Илиана Раева: За първи път виждам толкова обективно съдийство в София

Президентът на БФХГ Илиана Раева похвали обективното съдийство на Световното състезание по художествена гимнастика в София и се изрече ласкаво за новия президент на Техническия комитет по художествена гимнастика във ФИГ Ноха Абу Шабана от Египет.

" Откакто съм в художествената гимнастика, за първи път съм очевидец на толкоз обективно съдийство. Мога да поддържа това мое изказване с съответни образци от петте дни на шампионата на планетата в София, само че ще кажа единствено - почит Ноха Абу Шабана. Новият президент на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ направи голяма крачка към позитивна смяна в съдийството в този индивидуален спорт. Разбира се, това не е единствено мое мнение, а на доста от експертите, с които разговарях, както и на управлението на ФИГ. Промени, които бяха направени още от съдийския чоп, които мога умерено да нарека революционни. Възхитена съм от желанието за оптималната обективност в съдийството, което пролича на международното състезание. Това е пътят за развиване и еволюция на този набиращ скорост хубав спорт! Още един път: Респект, г-жо Абу Шабана! ", написа Раева в обществените мрежи.

Президентът на БФХГ за следващ път изрече благи думи за Стилияна Николова, която завоюва бронзов орден в многобоя, три сребърни на финалите на обособените уреди и олимпийска квота за Париж 2024.

" Щастлива съм, че това нежно момиче носи в себе си силата и духа на един войник. Цяла книга мога да напиша за пътя й до извоюваната квота и четирите медала, който завоюва от Световното състезание. Главни героини ще са тя и треньорката й Валя Иванова. Чудеса направиха двете за последните три години. Подобаващо място ще има за фамилията й и за Бранимира Маркова. Не бих пропуснала и други, които имат принос, въпреки и дребен, само че го имат. Сериозен екип стои зад този триумф. Но време за книги в този момент няма. Сега е нужна заслужена отмора, по-късно следващият сериозен разбор и крепко приземяване. Защото триумфът е лицемерен. Може да те озари, само че може и да те заслепи. От мъдростта ни зависи... ", написа Илиана Раева във Facebook.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР