Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на българските гимнастички

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на българските гимнастички
Коментари Харесай

Илиана Раева: Калейн набира сериозна скорост

Президентът на БФХГ Илиана Раева разяснява представянето на българските гимнастички Боряна Калейн и Невяна Владинова на Световната купа в Ташкент (Узбекистан). Двете грации завоюваха общо четири сребърни медала. Калейн през вчерашния ден се подреди втора в многобоя, а през днешния ден взе сребро на финалите на топка и лента, а Владинова е втора на бухалки.

"Днес Боряна Калейн затвърди мощния си старт от началото на сезона. Тя съумя да завоюва нови два сребърни медала на топка и лента, откакто през вчерашния ден завоюва сребърен орден в многобоя. Калейн набира сериозна скорост и без значение, че позволи две доста груби неточности на обръч, съумя незабавно по-късно да се овладее и да покаже доста добра централизация и игра на топка. Това е най-големият триумф за нея! Не толкоз медалите, които завоюва. Тя играе ли, медалът е сигурен ", сподели Раева за Facebook страницата на българката федерация.

"След невниманието и на бухалки и неприемливата неточност, която направи да изпусне бухалката от ръката си, още веднъж съумя да се активизира и да изиграе една доста добра лента. Взе още един сребърен орден и с това потвърди най-много на себе си, че съумява прелестно да овладее един проблем, върху който работим от известно време. Затова огромното ми БРАВО е тъкмо за това! По отношение на играта има доста значими неща, върху които би трябвало да наблегнем и да усъвършенстваме. Боряна не е в най-хубавата си спортна форма, само че се приближава до нея по допустимо най-хубавия метод. Все още е надалеч от "тавана си ", само че той е прекомерно висок, с цел да бъдем недоволни на този стадий.

Най-важното за нея в този миг е да усъвършенства работата си в залата, тъй като има накъде и да се изолира наложително от заслужената фенска наслада. Най-нормалното е след тези извоювани медали и възходящата ни класа и мощ почитателите ни да са щастливи и пристрастни. Благодарност и почитание за поддръжката, само че всяко съревнование стартира от нулата и времето за благополучие е малко. Радващото е, че Боряна носи харизмата, обаянието и силата на играч с големи благоприятни условия и на всички места където се появи става фаворитка! И на съдии, и на аудитория! Успя да се оправиш на два пъти! Браво! Просто по-лесно е да не допускаш да ти се постанова. Много си мощна! Не спирай да си недоволна от себе си! Другото е капан! ", сподели още Раева.

"Невяна завоюва сребърен орден на бухалки. Всъщност, това беше съчетанието, което изигра най-добре, с най-голямо успокоение и убеденост. В началото на тази година споделих, че и трите ни състезателки, в случай че изиграят композициите си с безусловно всичко (това включва освен да си хванеш уреда, ами да направиш най-малко четири пируета, на всичкото от горната страна да ти е опънато коляното и всякакви прекалено много неща още, които са невидими за феновете, само че прекомерно забележими за съдии и треньори) ще взимат освен медали, само че и златен орден! Е, още не съм го видяла от никой, само че има време да го видя на международното състезание в Баку! ", съобщи Раева.

"Невяна не е щастлива от представянето си и в София, и в Ташкент. И с право. Тя е в най-хубава форма, с доста мощни композиции и с огромни шансове за медали. Доказа го на бухалки, макар, че максимумът и е различен. Днес обаче, тя беше доста по-спокойна и игра доста по-добре. Пак дублирам: не това е нейният най-много, само че това беше значимо за нея, да събере вярно мислите в главата си, да се активизира и да повярва, че може. Този орден беше доста значим за нея, за съдиите, за почитателите... за всички!

Защото единственият метод да докажеш силата и класата си е да се пребориш със себе си! Друг път няма! И през днешния ден Неви съумя! Защото освен завоюва орден, само че ми написа след надпреварата нещо, което потвърждава, че тя ще оправи! Твърде доста можеш, прекалено много опит имаш, прекалено много поддръжка имаш отвред и от всички! Разбира се, че ще успееш да постигнеш мечтаното! Толкова за това съревнование! Идва идващото. Чака ни работа! Това е пътят! ", приключи президентът на БФХГ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР