Президентът на БФХГ Илиана Раева изгледа подиум тренировката на българския

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева изгледа подиум тренировката на българския
Коментари Харесай

Илиана Раева: Момчетата трябва да са абсолютно спокойни и максимално концентрирани

Президентът на БФХГ Илиана Раева изгледа подиум тренировката на българския тим преди Световната купа по художествена гимнастика в София. Ансамбълът, Невяна Владинова и Катрин Тасева имаха някои неточности при осъществяване на съчетанията си.
 Подиум подготовка на националният ансалбъл по художествена гимнастика @@@

" Момчетата направиха доста добра подиум подготовка, много съсредоточени, с огромно предпочитание, позволиха се някои неточности, което за нас от художествената гимнастика е добра прокоба, когато на подиум тренировката се позволява неточност. Смятам, че са подготвени, готови са, наясно са, че конкуренцията ще бъде доста сериозна. Вълнение има, само че са много овладени и се надяваме да създадат положително съревнование ", сподели Раева.
 Подиум подготовка на националният ансалбъл по художествена гимнастика @@@

" Момичетата постоянно в България доста се вълнуват, когато играят. Знаете какъв брой е прочувствена е нашата аудитория. Тя доста ги подвига, което е колкото хубаво и малко рисково. Точно това им споделих, че те би трябвало да са безусловно спокойни и оптимално съсредоточени, да не се поддават на страсти и някакво свръх предпочитание за игра, а би трябвало да изиграят съчетанията си с възприятието и страстта, с която го вършат на подготовка ", добави президентът на БФХГ.

Раева сподели, че не е поставяла съответни цели пред тима: “Конкретна цел в никакъв случай не съм поставяла като би трябвало да спечелите международната купа, би трябвало да вземете златен орден. Нямаме сложени цели, само че те осъзнават какъв брой са мощни, това че при една мощна игра без неточност може да станат първенци. Това е товар, само че това е спортът. Момичетата се вълнуват, тормозят се, желаят да се показват в най-хубава светлина. Това е товар, само че имам вяра, че ще се оправят. Всяко съревнование е единствено за себе си, друго, да се надяваме на добра игра и да пожелаем триумф на девойките. “
 Подиум подготовка на Невяна Владинова и Катрин Тасева @@@

" Невяна е доста спокойна, уверена и в доста добра форма. Тя е доста по-различна от всички години, в които съм я виждала и имам вяра, че ще има триумф. Боряна Калейн е фантастична гимнастичка, тя е една от любимките на експерти и съдиите. Неви и Катрин доста познават нейните качества, само че и техните не са не по-малки. Няма да се изморя да дублирам, че ние нямаме любимец сред трите девойки ", сподели още Раева.
 Подиум подготовка на Невяна Владинова и Катрин Тасева @@@

Тя разяснява промяната в последния миг в съветския тим, който идва с Александра Солдатова, Екатерина Селезньова и отбор от Санкт Петербург: “За Русия представянето им в Пезаро е изиграло решаваща роля, това че ансамбълът втория ден на финалите позволи доста неточности. Предстоят три Световни купи една след друга, ние си играем за нас. Това че Русия не са с първия си тим нищо не значи. Тук са съвсем всички кандидати за медали от международното състезание и олимпиадата. Така, че ни интересува нашата игра.” ФОТОГАЛЕРИЯ на ансамбъла ТУК!!! ФОТОГАЛЕРИЯ на Невяна Владинова и Катрин Тасева ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР