Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков помни много добре последното класиране

...
Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков помни много добре последното класиране
Коментари Харесай

Глушков: Звездите са за публиката, но мачовете се печелят от войници

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков помни доста добре последното класиране на България на европейско състезание. Преди 10 години, през 2011-а той застана отпред на родната централа, а довечера отборът ни се класира за шампионата на Стария континент, като го направи с борбеност и себераздаване.
Снимка: fiba.basketball
След триумф с 66:65 " лъвовете " си подсигуряваха присъединяване на форума, а Глушков разяснява подвига на момчетата на Росен Барчовски на уеб страницата на федерацията.

" Щастлив съм. Най-вече от това, че показахме чиста проба геройство. Наистина мъжки мач изиграхме. Борехме се за всяка топка, всяка секунда. Важни са всички, значим е треньорът, значими са играчите. Но най-важното е да са като едно. Беше значимо да покажем, на себе си на първо място, че можем. Така, като видяхме сами, след това показахме и на света. Вярвах през цялото време, че можем да се класираме. Особено, когато се стигна до това решителен да е един мач. В един мач всичко е допустимо. Показахме темперамент ", показа единственият българин, играл в НБА.

" Искам да подчертая, че най-съществен е тимът. Не е значим този, или оня. Важен е тимът. Видяхте, те разчитаха на звездите си. Но звездите са за публиката. А мачовете се печелят от бойци. Днес бяхме бойци. Всички. Искам да благодаря на Дий Бост. Знам, че да играе за България го прави специфичен. Днес той се почувства специфичен! ", приключи Глушков.

Снимка: fiba.basketball
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР