Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков получи огромно признание в Италия,

...
Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков получи огромно признание в Италия,
Коментари Харесай

Огромно признание за Глушков в Италия

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков получи голямо самопризнание в Италия, където мина огромна част от баскетболната му кариера. Единственият българин, играл в НБА, ще бъде почетен с премията за „ Спорт и живот “ на двадесет и третото издание на фестивала International Fair Play Award – Menarini. Глушков ще получи наградата си дружно с куп международно известни спортисти на 4 юли. Наградените бяха показани персонално от президента на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго.

Освен Глушков, награди ще получат някогашният футболист на Милан Каха Каладзе (За Феър Плей), бразилската футболна легенда Зико за „ Живот за спорта “, волейболистът Андреа Джани, гимнастичката Светлана Хоркина за „ Митичен темперамент “, лекоатлетката Габриела Сабо за „ Феър Плей в живота “, бегачът Дерарту Тули, скиорката Федерика Бриньоне, която е избрана за „ Модел на младежите “, футболистът Франко Каузио, биатлонистката Доротея Виерер, някогашният баскетболист Антонело Рива, колоездачът Даниеле Бенати и други

International Fair Play Award – Menarini се появява през 1997 година и се връчва на персони, първенци и институции, които са се отличили в етичен проект и са задълбочили връзките на спорта с обществото.

„ Вече 23 години отличаваме най-заслужилите с тази премия. С промотирането на полезности, нравственос и феър плей, мисля, че засягаме фундаментите на спортната ни система и подчертаваме това, което е най-важно “, сподели Малаго.

basketball.bg Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР