Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че възнамерява да обсъди

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че възнамерява да обсъди
Коментари Харесай

Лукашенко се закани заедно с Путин да поставят на място Полша

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че има намерение да разиска в идващите контакти с съветския си сътрудник Владимир Путин по какъв начин да " сложи на мястото " Полша, след изказвания за подготвеност за присъединяване в спора в Украйна, цитира думите му прокремълски медии.

В диалог с публицисти след траурната гала в мемориалния комплекс Хатин Лукашенко назова " вманиачен " полския дипломат във Франция Ян Емерик Росцишевски, който в изявление за френска телевизия твърди, че при положение на проваляне на Киев Варшава няма да има избор и ще би трябвало да влезе в спора. " И по този начин той избухна: " " Ние (Полша) ще се бием против Русия. " " Помислете, че те ще стартират с нас (Беларус) незабавно. Какво да вършим? Първият въпрос, който ще обсъдим с Путин, е по какъв начин да ги сложим на тяхното място ", сподели Лукашенко.

Говорейки за позицията на Полша, която още веднъж назова " хиената на Европа ", Лукашенко уточни, че сега Варшава не е в положение да води независима политика.

" Американците се заселиха там, там няма суверенитет и самостоятелност. Каквото кажат американците, това вършат (поляците) ", счита беларуският водач.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР