Президентът на Беларус Александър Лукашенко обвини Русия и Полша в

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко обвини Русия и Полша в
Коментари Харесай

Лукашенко обвинява Русия и Полша в намеса в изборите в Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко упрекна Русия и Полша в интервенция в идните президентски избори в страната, изказвания, бързо бяха отречени от Кремъл, осведоми " Франс прес ".

Намесата идвала от " тези, които живеят в Полша, и тези, които подстрекават от Русия ", акцентира Лукашенко, представен от локалните медии.

Беларуският държавен глава означи, че щял да разиска въпроса с съветския си сътрудник Владимир Путин по време на среща в близко бъдеще, само че предизвести, че обстановката оставала " извънредно сложна ".

Авторитарният водач на някогашната руска република Беларус се стреми към шести следващ мандат като президент на изборите, които са планувани за 9 август.

Мнозина от неговите критици бяха хвърлени в пандиза през последните седмици, а опозиционни фигури, които се радват на огромна поддръжка от страна на обществото, се бориха крепко, с цел да вземат участие в изборите, показват наблюдаващи.

Кремъл изрично отхвърли изказванията, че се е месил в изборите, като увери, че не се намесвал в предизборните акции в други страни, изключително близки съдружници.

Русия " не се намесва и няма да се намеси в изборните процеси на никоя страна, камо ли тези, които са в ход в нашия съдружник Беларус ", означи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Основният съперник на Лукашенко в изборите Виктор Бабарико беше задържан по-рано този месец по съмнение, че е направил финансови закононарушения, а на идващия ден президентът разгласи, че държавното управление му е осуетило задграничен скрит план за образуване на " Майдан " в Беларус.

Властите в Минск настояват, че Бабарико бил в скришен скрит план с " кукловоди " от Москва.

Беларуският водач в четвъртък упрекна Русия и Полша, че са виновни за подправени вести, разпространяващи се в интернет, които имат за цел да дискредитират управляващите преди вота през август.

В хода на гласуването се наблюдаваше бурна опозиционна интензивност, която беше в контрастност с обичайния руски метод на президента към акцията.

Организацията за сигурност и съдействие в Европа, интернационална наблюдателка за избори и войни, не признава никакви изследвания в Беларус за свободни и обективни от 1995 година

Лукашенко посети Москва тази седмица, с цел да взе участие в величествен боен церемониал за отбелязване на 75 години от провалянето на Съветския съюз над нацистка Германия.

Русия и Беларус от дълго време имат тясно комерсиално и военно съдействие, само че Кремъл прикани за по-задълбочена интеграция, до момента в който Лукашенко се опълчи на откровеното обединяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР