Президентът на Беларус Александър Лукашенко каза, че терористите, нападнали концертната

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко каза, че терористите, нападнали концертната
Коментари Харесай

„С Путин не спахме цял ден след атентата. Терористите бягаха към Беларус“: Лукашенко – в противоречие

Президентът на Беларус Александър Лукашенко сподели, че терористите, нападнали концертната зала до Москва, са пробвали да избягат в Беларус, съобщи Ройтерс.

Изказването му опонира на в началото оповестеното от съветския президент Владимир Путин – „ Нападателите са имали обезпечен прозорец към Украйна “ .

Руският президент приказва на среща със службите за сигурност

Украйна изрично отхвърли да е забъркана, само че двама от най-мощните съдружници на Путин – ръководителят на Съвета за сигурност Николай Патрушев и ръководителят на Службата за държавна сигурност на ФСБ Александър Бортников, непосредствено упрекнаха Киев за офанзивата, въпреки и без да показват никакви доказателства.

Въпреки това Лукашенко, който е непосредствен съдружник на Путин, сподели пред публицисти, че беларуските и съветските служби за сигурност са координирали дейностите си, до момента в който колата на обвинените се е движела на югозапад от Москва към Брянска област, граничеща както с Украйна, по този начин и с Беларус. Там автомобилът е бил спрян, а мъжете – арестувани.

Лукашенко добави, че службите на Беларус бързо са сложили контролно-пропускателни пунктове на границата.

„ Смъртоносната офанзива беше осъществена от радикални ислямисти “, сподели съветският президент Путин

„ Затова не можаха да влязат в Беларус. Те видяха това, обърнаха и се насочиха към границата сред Русия и Украйна. Путин и аз не успяхме да спим през целия ден. Имаше непрекъснати взаимоотношения “, добави президентът на Беларус.

Американски чиновници обявиха, че Съединените щати разполагат с разследваща информация, потвърждаваща претенцията на Ислямска страна за отговорността за офанзивата. Самият Путин призна, че ислямистки бойци са го направили, само че споделя, че желае да знае кой го е наредил.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР