Президентът на Беларус Александър Лукашенко е провел телефонни разговори с

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко е провел телефонни разговори с
Коментари Харесай

Путин, Токаев и Лукашенко са обсъдили ситуацията в Казахстан

Президентът на Беларус Александър Лукашенко е провел телефонни диалози с съветския и казахстанския си сътрудници Владимир Путин и Касим-Жомарт Токаев, предава ТАСС, представена от " Фокус ".

„ Президентът на Беларус, първо със своя съветски, а по-късно и с казахстанския си сътрудник, организира съвещания по отношение на обстановката в Казахстан “, се споделя в изказването. Той също по този начин отбелязва, че „ водачите на всички страни от ОДКБ са в непрекъснат контакт “ по тази обстановка.

Протестите в Казахстан започнаха на 2 януари в градовете Жанаозен и Актау, Мангистауска област (югозападната част на страната), където жителите стачкуваха против високите цени на горивата. Два дни по-късно избухнаха протести в Алмати(югоизток), където полицията употребява шокови гранати, с цел да разпръсне тълпата, както и в други градове, по-специално в Атирау, Актобе (запад), Уралск (северозапад), Тараз, Шимкент и Кизилорда (юг), Караганда (североизток) и Нур-Султан. Президентът Касим-Жомарт Токаев вкара изключително състояние в областите Мангистау и Алма-Ата, както и в Алма-Ата и Нур-Султан.
свързани новини2883преди 43 минути
Днес президентът разпусна държавното управление. Неговите членове не престават да извършват отговорностите си до одобряването на новия състав на кабинета.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР