Президентът на Барселона Жоан Лапорта призова феновете на отбора да

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта призова феновете на отбора да
Коментари Харесай

Лапорта иска от феновете подкрепа за отбора

Президентът на Барселона Жоан Лапорта прикани почитателите на тима да продължат да имат вяра преди огромното дерби против Реал Мадрид през уикенда в испанската Ла Лига. Равенството 3:3 против Интер в Шампионската лига през седмицата бе удар върху очакванията на отбора да продължат напред в шампионата, само че победа над Реал би бил съвършената реакция за каталунците, написа организация ДПА. Двата състава разделят първо и второ място във краткотрайното класиране в испанския хайлайф с по 22 точки след 8 мача.

„ Продължавайте да вярвате. Имаме конкурентен тим, с доста положителни футболисти, който ще ви донесат доста наслада “ даде обещание Лапорта в изявление за Barca TV. 

„ Подкрепяйте Шави, той има потребност от убеденост. Точно това ще му дадем и се надяваме на същото и от страна на почитателите “, сподели още Жоан Лапорта във връзка старши треньора на Барселона Шави Ернандес.

„ Вярвам в Шави и неговия екип, както и в играчите. Имаме отличен състав. Имаме тим, който може да се конкурира с всеки в Европа “, повтори Лапорта.

„ Ще преминем през този миг. Няма да спрем да работим, до момента в който не реализираме това, което желаеме. Този клуб е имал разнообразни спадове и възходи през годините, само че постоянно сме се прибирали. И в този момент можем да го създадем “, продължи президентът на Барселона.

Той акцентира какъв брой е значимо дербито с Реал Мадрид за борбата за купата в испанското футболно състезание. „ Сега сме отпред в лигата. Чака ни огромен мач на „ Сантяго Бернабеу “. Ел Класико е доста значим мач. Който завоюва, ще получи сериозна инжекция, а изгубилият ще понесе сериозен удар. Такива мачове желаеме да гледаме. Ще отидем в Мадрид с високо вдигнати глави. Имаме тим, който да реализира добър резултат. Надявам се, че футболистите ще пазят фланелката на Барселона с подобаващото отношение, тъй като когато понесеш удар, би трябвало да се изправиш. Искаме да покажем какъв брой сме положителни и че можем да спечелим шампионата “, разяснява Жоан Лапорта.

Босът на каталунския гранд се върна и към провалянето от Интер. „ Това бе огромен мач за нас и съм печален, и сърдит, че не успяхме да спечелим, макар че отбелязахме три гола. Групата е сложна, а трябваше да вземем по-добър резултат и в Мюнхен. Съдийството в Милано беше скандално. Не би трябвало да се вършим на жертви, само че бяхме доста недоволни от съдийството и приказвах с УЕФА по този въпрос по-късно. Да пропуснем идната фаза на Шампионската лига във финансов аспек е огромен удар “, приключи Лапорта.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР