Президентът на Барса Жоан Лапорта защити честта на клуба на

...
Президентът на Барса Жоан Лапорта защити честта на клуба на
Коментари Харесай

Май и на Барса ще се размине

Президентът на Барса Жоан Лапорта отбрани достойнството на клуба на срещата си в Словения с президента на УЕФА Александър Чеферин. Лапорта искаше да изясни от първа ръка всички събития и чувствата са положителни.

В " блаугранас " пазят поверителност, само че считат, че най-висшият европейски орган няма да глоби клуба това лято. УЕФА ще изчака нещата да се изяснят в съда, с цел да вземе отношение по тематиката, в случай че е нужно.

Лапорта искаше да възвърне ненапълно влошените връзки с Чеферин по въпроса за европейската Суперлига, което също е било разисквано.

Лапорта пътува до Словения с ясната цел да изясни лице в лице всичко, което се е случило в „ случая Негрейра “, тъй че УЕФА да разполага с информацията за вътрешното следствие, извършено от клуба. От Барса от самото начало дадоха да се разбере, че никога не е имало пазаруване на рефери и че прокуратурата даже не ги упреква в това.

Планираната от няколко дни среща на върха с Чеферин беше третата стъпка, която Лапорта предприе в офанзивата си по „ случая Негрейра “. Първо, той даде обществени пояснения, по-късно отиде в Ла Лига, с цел да приказва за това пред всички клубни президенти и най-после се обърна към президента на УЕФА. Окончателното чувство от тази среща на върха е, че УЕФА няма да се произнесе по тематиката и няма да разяснява повече случая.

УЕФА не желае да санкционира клуб от най-високо европейско равнище, без първо да има поддръжката на правосъдно решение. Заложени са доста стопански ползи и те няма да работят горещо макар натиска, който оказват от Реал Мадрид.

Чеферин не се е заел с нищо, само че чувствата от срещата са удобни и в Барселона схващат, че нищо няма да се случи в кратковременен проект.

Всъщност тактиката на Барса е ясна и те ще заложат всичко в съда. Освен обстоятелството, че може или не може да има неподходяща присъда заради данъчни проблеми, в клуба са безапелационни, че няма нищо наказуемо на равнище спортна корупция, тъй че казусът ще завърши рано или късно в съда. В Испания не може да има спортна глоба, тъй като обстоятелствата са предписани и всичко демонстрира, че УЕФА няма да работи, в случай че въпросът бъде завършен удобно в елементарното правораздаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР