Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов взе участие в

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов взе участие в
Коментари Харесай

Боби Михайлов взе участие в конгреса на ФИФA

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов взе присъединяване в 73-тия постоянен конгрес на Световната футболна федерация, който се организира през днешния ден в Кигали, Руанда. Форумът включваше представители на над 200 футболни федерации, членки на ФИФА, а от българска страна участваха още вицепрезидентите на БФС Емил Костадинов и Михаил Касабов.
Прочетете още
Основна точка в дневния ред бе избор на президент на ФИФА за идващите 4 години. Делегатите гласоподаваха доверие на досегашния началник на международния футбол Джани Инфантино, който бе избран отново на поста с голямо болшинство от гласовете, в това число и този на Борислав Михайлов, авансово декларирал поддръжката си за негов нов мандат.

Освен това Конгресът одобри консолидирания финансов доклад на ФИФА и одиторския отчет за 2022 година, рамковия бюджет на централата за интервала 2023-2026 година и детайлния бюджет за 2024 година

Бяха одобрени и решенията на Съвета на ФИФА от последните дни, съгласно които форматът на Световното състезание по футбол през 2026 година ще включва 48 вместо досегашните 32 тима, разпределени в 12 предварителни групи. Общият брой на срещите на шампионата ще доближи 104, а продължителността на конкуренцията ще се усили на 39 дни.

По време на форума Борислав Михайлов организира персонални срещи както с Джани Инфантино, по този начин и с президента на УЕФА Александър Чеферин. И двамата висши ръководители поздравиха Михайлов по случай 100-годишния празник на БФС и за следващ път обявиха поддръжка за политиката на развиване на българския футбол.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР