Президентът на българската федерация по волейбол Любомир Ганев поздрави женския

...
Президентът на българската федерация по волейбол Любомир Ганев поздрави женския
Коментари Харесай

Любо Ганев: Волейболистките ни показаха какво е български дух

Президентът на българската федерация по волейбол Любомир Ганев поздрави женския народен тим за мачовете му на европейското състезание в Италия. За първи път от 2019 година нашите дами са във финалната осмица и във вторник се изправят против Нидерландия.

" Страхотно показване на тима ни - възкликна Ганев. - Преминах всичките си вероятни настроения по време на осминафинала против Словакия. Най-важното е, че тези млади девойки демонстрираха какво е български дух и по какъв начин се брани националния байрак.
 Националките по волейбол се класираха непосредствено за Евро 2026!
Националките по волейбол се класираха непосредствено за Евро 2026!

Всички участници на четвъртфиналите в този момент получават привилегията да не минават през квалификации

Когато се събраха за първата подготовка, им споделих едно: " Подкрепяйте се във всеки един миг! Това е методът да съумеете! " И те го вършат в действителност впечатляващо. От шест мача на Европейското състезание имаме пет победи. Какво по-хубаво може да се случи на нашия волейбол?

Сега ни следва четвъртфинал с Нидерландия. Аз съм безконечен оптимист и имам вяра в нашите шансове. Успеем ли да стигнем до Брюксел и финалната четворка, това ще е грандиозно достижение.

През цялата година тайбрекът беше ахилесовата ни пета. В Лигата на нациите загубихме три пъти в петия гейм. Сега на Европейското победихме два пъти по този метод. Целите са изпълнени на 100 % от този толкоз млад тим. "

Ганев похвали работата на треньора Лоренцо Мичели и екипа му.

" Още когато избрахме Лоренцо, знаех, че при нас идва един от най-доказаните експерти в международния волейбол - продължи президентът. - Мичели има дълготраен проект, който желае да извърши. Миналата година останахме в Лигата на нациите, което беше най-важното.

През тази треньорът пожела да направи замяна на поколенията и му гласувахме доверие. Днес се вижда, че изборът му на състезатели и метод на работа е сполучлив. Вярвам, че занапред ще имаме мотиви за наслада. Няма нищо по-хубаво от обстоятелството, че във вторник цяла България ще приказва за волейбол.

Първо девойките ще играят четвъртфинал против Нидерландия, а след това мъжете откриват Европейското състезание във Варна. Мечтая и имам вяра в две български победи! "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР