Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев обяви на

...
Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев обяви на
Коментари Харесай

Любо Ганев: Волейболът за първи път ще достигне до толкова много хора

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев разгласи на особено събитие подписания дълготраен контракт и партньорство със спортната телевизия b1b-box.

По неговата мощ към този момент всеки кръг от българското състезание при мъжете ще се излъчват директно 4 от 6-те мача, като срещите ще бъдат разпределени в петък, събота, неделя и понеделник. Ще има по едночасово студио преди и след мачовете, съпроводено с мнения на експерти и просторен отзив.

" Волейболът за първи път ще доближи до толкоз доста хора, с помощта на това партньорство. Досега постоянно са ни упреквали, че съвсем не излъчваме мачовете. Сега 2/3 от мачовете ще бъдат показвани и това по безвъзмездна телевизия. Хората ще имат опция да се срещнат с огромното волейболно семейство. Основната ни цел е волейболът да стане наличен спорт за всички и считам, че с новия контракт това е изпълнено. Зрителите ще могат да видят младите ни надарени волейболисти, а и доста деца могат да се възпламенят по играта ", разяснява Любомир Ганев.

" Договорът с b1b-box е за 3 години, финансовите условия са конфиденциални, само че те са доста по-добри от предходния контракт с " Нова ". Идеята ни бе да сключим подобен контракт след няколко години, само че изпреварихме всички прогнози и проекти. Неслучайно към този момент сме пълновръстен член на Европейската волейболна асоциация, паралелно до шампионатите на Франция, Италия, Белгия, Гърция. Нашият спорт еволюира освен игрово, само че и като повсеместен артикул. Това ще е медийна изява за доста млади състезатели. Идеята е те да се постановат, да порастват и след 5-6 години да имаме доста мощен народен тим. От новото състезание чакам първите 8 тима да са доста равностойни и да стават хубави мачове ", сподели ръководителят на Националната волейболна лига Живко Желев.

" b1b-box е от 5 години на пазара, като в последните 2 години излъчваме единствено български спорт. Договорът с Националната волейболна лига е един огромен плюс за нашата телевизия ", разяснява белгийският притежател на малкия екран Ерик Калртон.

" Това е значимо стратегическо партньорство. Ние доставихме първата услуга, посредством която излъчвахме интернационален футбол, тенис, Формула 1. След това малкия екран претърпя сполучлива промяна и търсихме сътрудник, посредством който да отразяваме най-добре спорта. Намерихме го в лицето на b1b-box. Посвещаваме се само на български спорт - Колоездачната обиколка, плуване, водна топка, художествена гимнастика, а в този момент е паметния за България волейбол. Мога да кажа, че финансовите параметри са напряко смешни спрямо това, което се заплаща за излъчването на интернационалните спортни надпревари. С това желая да прикани компаниите да оказват помощ на спорта. Защото клубовете на всички места по света се самоиздържат - с реклами, спонсори, членски импорт. Това не  е работа на Министерството на младежта и спорта ", акцентира изпълнителният шеф на " Булсатком " Станислав Георгиев.

СНИМКИ: startphoto.bg

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите дуели от волейболното Световното състезание 2022, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР