Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев беше

...
Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев беше
Коментари Харесай

Георги Аврамчев в Интервюто на Sportal.bg: Никой не води борба срещу Антъни Иванов

Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев беше посетител в предаването “Интервюто на Sportal.bg ” по Sportal TV, в което приказва по най-актуалните тематики, свързани с българското плуване.

“Видяхме се с Антъни, стигнахме си ръцете, през днешния ден имаше планувана среща в 10:30, отхвърли я, не пристигна и я отсрочи за на следващия ден. Никой не води война против Антъни. Недопустимо е да не плуваш 4 месеца, аз още не знам за какво не е плувал - търсех го няколко пъти за диалог, не вдигаше. На последния ни диалог той сподели, че няма нищо срещу федерацията. Обясних му на него чистосърдечно, че тази година няма да оставим състезателите да упражняват сами. Той се съгласи, желае да тренира с националния тим, сподели, че има да довърши някакви неща с университета си и по-късно се връща да тренира. Може да го направи съгласно проекта на американския си треньор, ще го приказваме ”, сподели Аврамчев пред Sportal.bg.
4  Интервюто на Sportal.bg с посетител Георги Аврамчев
Той разясни, че към момента не е ясно какво ще е решението на Спортния трибунал (КАС) по случая на Антъни Иванов за три пропуснати допинг инспекции: “Индикации нямам за решението на Антъни, единствено съдът може да се произнесе. Всички сме в очакване, защото Антъни е първокласен играч и разчитаме на него. При едно потвърждаване на наказването, ще стане доста мъчно за него. Надявам се или да бъде анулирано наказването, или да бъде редуцирано, с цел да може да се показа добре на Олимпийските игри в Париж. Надяваме се на оптимално бързо решение от Спортния трибунал, тъй като това му тежи на Антъни. ”

Аврамчев приказва и за контракта на Антъни с федерацията, който не беше подписан от него и стана причина за различия сред двете страни: “За момента има доста ясно и изрично решение на УС на Българската федерация - специфичен контракт и уговорка за Антъни няма да предприемем. Договорът беше направен незабавно слез празниците, координиран е с условията на Министерството на младежта и спорта. Няма нищо, което да провокира някакво неразбиране. Антъни е подписвал същия контракт и през предходната година. Не знам от къде потегли това - в действителност знам, потегли от гостуването на юрист Градев в една телевизия. ”

Президентът на БФПС разяснява и приключилото Държавно отборно състезание на басейн “Спартак ”: “Републиканското състезание мина плътно, на положително равнище. На това състезание не чакахме върхови достижения, само че имаше много положителни резултати от по-младите спортисти. Движим се по проекта, треньорите също са удовлетворени, междинните резултати, които са си сложили, бяха реализирани. ”

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР