Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева,

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева,
Коментари Харесай

Илиана Раева: Ансамбълът ме разплака след съчетанието с обръчи

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, беше безапелационна, че българските грации са се справили чудесно на международното състезание в Пезаро, а признанието на експертите е най-ценното нещо след представянето им.

Ансамбълът се завърна у нас с два медала - сребро в многобоя и бронз за съчетанието с топки и въжета. Невяна Владинова пък се подреди на трето място в света за представянето си с топка.

" Това е страховит триумф! Ансамбълът са девойки на 16-17 години. Те са едни деца! Катрин е дебютантка и взе участие за първи път на международно състезание. Тя безусловно изпадна в еуфория от тази сцена, на която ни сложи италианската аудитория. Беше нещо извънредно красиво. Все едно бяхме на гладиаторски борби. Не можехме да се чуваме какво приказваме от крясъците и виковете на италианците. Неви, която с всичките тези упования върху себе си, че би трябвало да вземе медали... Разбира се, че постоянно може да бъде и по-добре, само че децата се оправиха прелестно. Много съм щастлива и удовлетворена, само че най-хубавото е, че всички експерти пристигнаха да ни кажат, че България е една огромна мощ. Казаха, че това е най-силният отбор на международното. Категорично! Те бяха най-силният отбор! Играха неповторимо, имаха невероятни композиции, безусловно ридаех след съчетанието им с обръчи ", съобщи Раева в студиото на " Тази заран ".

Тя разкри и какъв е ключа за триумфа на художествената гимнастика, която от няколко години се подрежда измежду най-успешните спортове у нас.

" Това е една изключителна тактика, която имаме. Готвехме се за олимпийските игри в Рио, когато аз желаех да се сътвори този състав и да стартира работа за новия олимпийски сезон. Никой различен не го е правил. В момента, в който течеше международното състезание в Пезаро, в зала " Раковски " вреше и кипеше в най-малките гарнитури. Имахме над 60 деца, които се подготвяха по специфична стратегия, основана от нашия треньорски съвет и нашите треньори. Президентът ще ни посрещне, а по-късно имам лекция пред над 60 треньори, за това по какъв начин би трябвало да се работи и да се стимулират подрастващите. При нас всичко е безпределно добре планувано. Работи се на доста високо професионално равнище. Направихме извънреден избор с треньорката Весела Димитрова. Един извънреден скок направихме с Бранимира Маркова, откогато е на стадион " Раковски " и се готви на централизирана подготовка с самостоятелното. 7 години сме медалисти. Няма магия, а единствено изключителна работа и професионализъм ", безапелационна е тя.

Раева отдаде заслуженото и на треньорите на българските състезателки - Весела Димитрова, която води ансамбъла, и Бранимира Маркова, която носи отговорност за представянето на самостоятелните ни гимнастички.

" Весела Димитрова е извънреден треньор! Страшен гений, хореограф! Има доста твърда ръка, само че в това време демонстрира цялата си обич към децата, а и те я обичат. Тя е безспорна диаметралност на Бранимира Маркова, която е доста мил човек, който е праволинеен във връзка с работата. Много съм щастлива, тъй като направихме един страховит екип. Още малко ми би трябвало да създадем девойки (младша) и девойки (старша) и да затворим кръга. Гарантирам ви, че години наред ще се радвате на триумфите на България! Ще създадем една страхотна последователност! ", даде обещание тя.

Президентът на федерацията е безапелационна, че доста внимава в работата си и постоянно се стреми да построи добър екип, с цел да може триумфите на българския спорт да не стопират.

" Твърде малко са сферите, в които индивидуализмът може да реализира чудеса, в който и да е сфера. Екипът, работата в екип е нещо доста значимо за постигането на една огромна цел. За да живеем в една прелестна страна, каквото имаме, би трябвало в действителност да сме доста обединени, да стартираме да се почитаме, да се обичаме същински и да си оказваме помощ, и да имаме вяра, че, когато дадем всичко от себе си, нещата се получават. Мисля, че художествената гимнастика на фона на всичкото, в което живеем, не е единствено екзотика, а един доста прекрасен образец за всички - по какъв начин би трябвало да се грижиш за едни деца, да ги възпитаваш, да ги учиш, че те имат отговорности ", сподели Раева.

А за какво гимнастичките ни са ставали в 5:00 ч. сутринта на международното състезание в Италия, с какво се занимават девойките от остарелия отбор и чува ли се с Цветелина Стоянова, чуйте от Илиана Раева в идващото видео:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР