Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира,

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира,
Коментари Харесай

Илиана Раева: Честито на всички, които ни подкрепят!

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разяснява, че е щастлива от представянето на гимнастичките на евопейското състезание в Баку, Азербайджан. До момента националките имат седем оценки, от които пет златни медала, а през днешния ден Боряна Калейн завоюва първа европейска купа за страната в многобоя от 1994 година насам. Ансамбълът пък взе златото в многобоя, което се случи за първи път от далечната 1990 година.

" Пет златни, един сребърен и един бронзов орден за България! Абсолютна доминация на българската художествена гимнастика на Европейското състезание в Баку! Утре продължаваме борбата на 6 финала! След 32 години България още веднъж е с безусловно европейска купа при ансамблите! Безкомпромисна игра на нашите лъвици! Силни, доста смели, артистични и безапелационни! Браво, девойки! Браво на треньорите, на всички! Честито на всички, които ни поддържат! Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева и ансамбълът станаха екипен европейски тим след блестяща игра през днешния ден на българския отбор! Кралица Боряна е новата безспорна европейска шампионка! Тя устоя душевен в едно доста тежко и с напрежение съревнование и се окичи със златния орден! Честито на всички! Честито на персоналния й треньор Марияна Памукова! На Бранимира Маркова! Браво и на Стили! Тя също сподели големия си капацитет и водеше до последния апарат! Браво, Валя! България е над всички! ", написа Илиана Раева в обява във Фейсбук.

В утрешния 21 май (неделя) Стилияна Николова ще спори за оценките на обръч, топка и лента, Боряна Калейн - на обръч, топка и бухалки, Ева Брезалиева - на лента. Ансамбълът е измежду финалистите на пет обръча и на три ленти/две топки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР