Президентът на България Румен Радев поздрави българите по случай Великден.

...
Президентът на България Румен Радев поздрави българите по случай Великден.
Коментари Харесай

Президентът: Честит празник! Да надмогнем изпитанието на 2020

 Президентът на България Румен Радев поздрави българите по случай Великден. Той употребява една от обществените мрежи, където се обърна към сънародниците ни. Публикуваме текста без редакторска интервенция:

" Честито Възкресение Христово!

Православните българи през днешния ден означаваме своя най-светъл и важен празник. Възкресението, проправило път към вечността, е съхранената от мракобесие религия и оживялата в тествания вяра.

С религия народът ни доближи върховете на своя литературен и държавен подем. С нея откри избавителния брод към свободата си. Вярата е вградена в българския народен дух. Вдъхва му мощ да се възражда. Окрилява го и да преодолява, и да реализира, и да пребъдва.

Днес сме призвани да надмогнем тестването на 2020г., да търсим най-верния път и единодушие за справяне с дълготрайните последствия от рецесията. Не с втълпяване на възприятие за виновност, боязън и разделяне. А с осъзната отговорност и грижа за близък, с обединени старания против заплахата и религия в утрешния ден. Нека бъдем единни освен в отбраната на всеки човешки живот, само че и в отстояването на неговото достолепие и бъдеще.

Честит ярък празник! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР