Президентът на Азербайджан Илхам Алиев подписа днес указ за учредяване

...
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев подписа днес указ за учредяване
Коментари Харесай

Азербайджан учреди 10 ноември за национален Ден на победата

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев подписа през днешния ден декрет за основаване на Ден на успеха, който ще се празнува годишно на 10 ноември - денят, в който завършиха военните дейности в Нагорни Карабах, съобщи ТАСС.
„ Ежегодно тържествено празнувайте 10 ноември в Република Азербайджан като Ден на успеха “, се споделя в документа, оповестен на уеб страницата на президента.
 Наргиз Гурбанова: Едностранното обособяване на Нагорни Карабах от Азербайджан е нелегално (ВИДЕО) Наргиз Гурбанова: Едностранното обособяване на Нагорни Карабах от Азербайджан е нелегално (ВИДЕО)
" Според Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Нагорни Карабах е част от Азербайджан, като едностранното му обособяване е нелегално и не води до праве...
На 9 ноември съветският президент Владимир Путин, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и министър председателят на Армения Никол Пашинян подписаха взаимно съглашение по отношение на цялостното преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах, почнали на 27 септември.
Според съглашението азербайджанската и арменската страни ще се открият на окупираните си позиции, а в района ще бъдат ситуирани 1 960 съветски миротворци.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР