Президентът на Английската футболна лига (АФЛ) Рик Пери е сигурен,

...
Президентът на Английската футболна лига (АФЛ) Рик Пери е сигурен,
Коментари Харесай

Купата на Лигата на Англия не е застрашена от новия формат на Шампионската лига

Президентът на Английската футболна лига (АФЛ) Рик Пери е сигурен, че Купата на Лигата не е под опасност от идните промени в Шампионската лига и предстоящото засичане на датите за мачове. Той обаче посочи, че това най-вероятно е допустимо да се преразгледа форматът и на този шампионат. Миналата година УЕФА взе решение да промени Шампионската лига от сезон 2024/2025, като тя към този момент ще включва 36 тима вместо 32 и те ще играят по повече мачове.

" Гледаме реалистично на нещата. Знаем, че 2024 година идва и също по този начин сме наясно, че УЕФА не харесва шампионатите на националните лиги. Нашият обаче е доста по-различен от тези на други водещи шампионати ", съобщи Пери за " Би Би Си ".

Английските тимове играят всяка година за Купата на ФА и Купата на Лигата, само че форматът и насрочването на мачове на втория шампионат са постоянно подложени на критика, изключително поради традицията да има полуфинали с реванши. Президентът на УЕФА Александър Чеферин даже сподели през 2020, че Купата на Лигата би трябвало да бъде отстранена, с цел да се разредят календарите на клубовете.

" Не считам, че шампионатът е заплашен, само че най-вероятно ще се наложи да прегледаме някои елементи. Те може да са свързани с полуфиналите, може и със съставите, които тимовете пускат. Ако тези полемики бъдат част от по-широките разисквания на футболната система, дано бъде по този начин. Това обаче не може да се случи единствено за нашия шампионат. Нужен е обзор на цялата футболна система ", добави Пери.

Снимки: Imago
 Уест Хам е любимецът за Нкетия, в случай че Арсенал не го убеди да преподпише Уест Хам е любимецът за Нкетия, в случай че Арсенал не го убеди да преподпише 10 май | 11:49 222 0  Лион приключи контракта на Марсело поради Лион приключи контракта на Марсело поради "неадекватно държание в съблекалнята " 10 май | 11:06 992 0  Напрежение в Челси преди финала против Ливърпул Напрежение в Челси преди финала против Ливърпул 10 май | 10:47 4377 6  Родри: Чакаш осем месеца, с цел да стигнеш до финала, и в последния миг той изчезва Родри: Чакаш осем месеца, с цел да стигнеш до финала, и в последния миг той изчезва 10 май | 10:05 2025 2  Барселона ще продаде Коутиньо на Астън Вила за на половина по-ниска сума от включената уговорка Барселона ще продаде Коутиньо на Астън Вила за на половина по-ниска сума от включената уговорка 10 май | 09:45 3789 3 Виж всички Водещи Новини  Бруно за финала в неделя: Мачът е фифти-фифти, само че се надявам ЦСКА да победи Бруно за финала в неделя: Мачът е фифти-фифти, само че се надявам ЦСКА да победи 10 май | 09:36 4526 29  Oчаквайте онлайн: Григор Димитров - Брендън Накашима Oчаквайте онлайн: Григор Димитров - Брендън Накашима 10 май | 11:27 1376 1  Левски Левски "кани " ЦСКА, с цел да го разгроми в последния край пред цялостен "Васил Левски " 10 май | 11:14 3813 5  Делио Роси стиска палци на Левски във финала за Купата Делио Роси стиска палци на Левски във финала за Купата 10 май | 10:27 4293 3  ЦСКА - София ще играе за огромна награда на финала ЦСКА - София ще играе за огромна награда на финала 10 май | 07:15 14550 67 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР