Президентът на Албания Байрам Бегай отново потвърди, че проблемите свързани

...
Президентът на Албания Байрам Бегай отново потвърди, че проблемите свързани
Коментари Харесай

Албанският президент: Решението за Косово е да се спазват споразуменията от Брюксел и Охрид

Президентът на Албания Байрам Бегай още веднъж удостовери, че проблемите свързани с Косово са приоритет за албанската страна на интернационалните срещи, заяви „ Косев “.

Бегай изиска обстановката в Косово да бъде позволена посредством съблюдаване на споразуменията от Брюксел и използване на приложението към Охридското съглашение.

Албанският държавен глава съобщи, че Косово постоянно е приоритет за албанската страна. Той направи тези изказвания по време на престоя си в Ню Йорк, откакто взе участие в Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Косово не може да отсъства от нито една интернационална среща. За мен то е приоритет на целите. Разбира се, не желая да повтарям водачите на Косово, само че аз си правя работата като президент на Република Албания и нося отговорност за албанците, където и да живеят и работят. “ - сподели Бегай.

Той уточни, че на срещите, които е провел в Общото заседание на Организация на обединените нации, е била разисквана и обстановката в Косово. Според Бегай единственият излаз от различията е разговорът - настоящето състояние ще се усъвършенства посредством използване на постигнатите съглашения.

" Обсъдихме, че обстановката в Косово би трябвало да бъде позволена. Тя би трябвало да бъде решена, като се съсредоточим повече върху осъществяването на Брюкселското съглашение и тези анекси, които бяха контрактувани в Охрид. Единственият излаз от тази челюст на разногласията е разговорът и компромисът... " - добави президентът на Албания.

Той разясни, че Тирана и Прищина би трябвало да обединят напъните си, с цел да работят за нови самопризнания, за присъединението на Косово към интернационалните организации, тъй като съгласно него това е въпрос на победа за жителите на Косово. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР