Президентът на Академик ПловдивВасил Врачев излезе с отворено писмо след

...
Президентът на Академик ПловдивВасил Врачев излезе с отворено писмо след
Коментари Харесай

Васил Врачев скочи на Митко Ангелов

Президентът на Академик ПловдивВасил Врачев излезе с отворено писмо след обвиняванията на старш треньора на Левски Димитър Ангелов към съдиите след мача на сините със Спартак Плевен.

Врачев упрекна Ангелов в липса на нужното обучение, псуване по време на срещи, заплшване на съдии и безусловно превръщане на резултата в мача с пловдивския Академик.

Ето какво написа Васил Врачев:

Във връзка с това, че името ни беше упоменато в изявление на Димитър Ангелов по отношение на моето изпъждане, свирят се две механически нарушавания на пейката.

Аз съм доста правилен и желая да дам знаци на хората, които ръководят българския баскетбол и вземат решения.

Говорих с Георги Глушков преди два дни и му обясних на четири очи защо става въпрос.

След мача с Академик Пловдив загатнах за изключителното неточно съдийство.

Смятам, че в Пловдив трябваше решението да бъде същото, а точно изгонването на Константин Папазов и Димитър Ангелов, и в случай че бяха изгонени, в този момент нямаше да си разрешат да се държат по този метод.

Абсолютно съм склонен с реакцията на съдиите в дуела Левски – Спартак Плевен.

На нашия мач основният арбитър Цинцарски трябваше да вземе същото решение.

Тъй като цяло първо полувреме Тити и Митко Ангелов скачаха и оспорваха всяко съдийско решение, „ скочиха “ на дежурния секретар на съдийската маса и прекратиха мача за близо за 5 мин.

След като видяха, че това остана безнаказано, си разрешиха физическа разпра зад кулисите на полувремето, с което обърнаха мача от 14 точки за нас преди полувремето до загуба за нас с 14 точки.

Тук се вижда по какъв начин бездействието на съдиите докара до повторна такава обстановка на снощния мач с Плевен.

Против съм отношението на Ангелов, псуването на майка и заканите, които насочат към съдиите, което се излъчваше даже в ефир.

Относно съдийството, съм склонен че има слаби съдии, само че слабите съдии бъркат и в двете направления.

Проблемът са пристрастните съдии, които се повлияват точно от тези нападателни дейности, закани и псувни.

Ние продължаваме да молим и да настояваме Мартин Хорозов, Стефан Стефанов и Серафим Петров да свирят и на наши мачове (решение взето единомислещо на Оперативна програма на НБЛ отпреди 3 години).

Те са израстнали пред очите ми и знам изрично, че са почтени и почтенни хора, такива каквито би трябвало да са всички съдии.

Както Ники Цинцарски беше основен арбитър на нашия мач с Левски, затвори си очите за агресивното държание от тима на Левски и беше добре пристигнал още веднъж на мача на Левски със Спартак. И още първото решение след изгонването на треньорите беше в интерес на Левски, само че неверно присъждане (беше свирен фиктивен навън на Ивко Ивков).

С тази дейности Цинцарски се трансформира в най-хубавия шести състезател на Левски.

Ето това са „ слабите съдии “ по думите на Митко Ангелов, от които би трябвало да се пазим!

Ние се чудим: „ Защо откакто Митко Ангелов има огромните искания да се води помощник-треньор се държи по този метод? “

И отговорът е, че няма нужното обучение, с цел да дава отговор на условията на ММС.

Но по-важният въпрос е докога ще се разрешава сходно нападателно поведени от по-влиятелните тимове и докога ще си затваряме очите за тези, които нарушават разпоредбите и водят мачове без нужното обучение, а компенсират незнанието си с нападателно държание и псувни?

Ако това е държанието на едни ръководители, с цел да бъде тимът им на второ място, уведомете и другите тимове. Мисля, че никой няма да се поколебае да го употребява.

Един добър състезател не може безусловно да бъде добър треньор или арбитър, би трябвало да приключи нужното обучение, с цел да има и уместно държание и подготовка.

Такива хора не би трябвало да са част от щаба на Националния тим на България и чакаме общественото опрощение на Димитър Ангелов към съдиите на мача.

Отворени сме за всевъзможни срещи и полемики, с цел да може да има позитивна смяна в Българския баскетбол, тъй като това е, което желаеме всички.

С почитание,

Васил Врачев 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР