Президентът на Афганистан Ашраф Гани обяви официално прекратяване на примирието

...
Президентът на Афганистан Ашраф Гани обяви официално прекратяване на примирието
Коментари Харесай

Президентът на Афганистан прекрати примирието с талибаните

Президентът на Афганистан Ашраф Гани разгласи публично преустановяване на примирието с талибаните, само че прикани екстремистите да вземат участие на мирни договаряния в цялостен формат, осведоми "Ройтерс ".

Преди близо месец за първи път от 2001 година талибаните в Афганистан сесъгласиха на невиждано помирение поради Рамазана.

"Сега решението е на талибаните, дали желаят да не престават да убиват, или да вземат участие в мирния развой ", сподели Гани на конференция в Кабул. Той неведнъж прикани за всеобхватни договаряния за мир.

Гани издаде заповед държавните войски да прекратят офанзивните интервенции за 10 дни след примирието на 15-17 юни. По време на примирието по улиците на Кабул и други градове в Афганистан невъоръжени талибани се разхождаха край бойци, служители на реда и цивилни поданици.

Днешното известие значи, че армията на Афганистан, която зае най-вече отбранителна позиция от Рамазана, може да възобнови естествените интервенции срещи талибаните, както и против джихадистите от ДАЕШ ( "Ислямска страна "), макар че примирието не ги обхващаше.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР