Президентът на Афганистан Ашраф Гани е избягал от Кабул заедно

...
Президентът на Афганистан Ашраф Гани е избягал от Кабул заедно
Коментари Харесай

Ашраф Гани е избягал с четири автомобила натъпкани с пари

Президентът на Афганистан Ашраф Гани е избягал от Кабул дружно с коли, натъпкани с пари. Онова, което не е съумял да вземе със себе си, е останало на пистата на летището, описват за РИА Новости източници на съветското посолство в Кабул.

„ Що се отнася до срутва на режима, той може да се характеризира най-красноречиво отс метода, по който Гани избяга от Афганистан: с четири автомобила, натъпкани с пари. Опитаха се да натикат друга част от парите в хеликоптер, само че не всичко можеше да се побере в него. И част от тях останаха на пистата “, описа прессекретарят на съветското посолство Никита Ищенко.

Междувременно медиите разпространиха потресаващи фрагменти от летището в Кабул, на които се вижда по какъв начин хора падат от излитащ американски транспортен аероплан. Предполага се, че става въпрос за афганистанци, които са се пробвали да избягат от страната, хващайки се за шасито на самолета.
 Ашраф Гани упрекна Вашингтон за влошената конюнктура в Афганистан Ашраф Гани упрекна Вашингтон за влошената конюнктура в Афганистан
Президентът на Афганистан Ашраф Гани упрекна за влошената сигурност на страната Вашингтон, който реши „ ненадейно “ да изтегли...

По-рано телевизия „ Ал Джазира “ заяви, че на летището в Кабул царува безпорядък поради интензивния полет на хеликоптери, пренасящи чиновници на дипломатическите представителства, както и поради струпалите се на летището жители, които се пробват да избягат от талибаните.

Агенция Франс прес осведоми тази заран, че американски военни на летището в Кабул са били принудени да стрелят във въздуха поради тълпите, които са излезли на пистата за кацане и политане, търсейки метод да изоставен страната.

 



Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР