Президентът много стриктно спазва конституционната процедура. Кога и как ще

...
Президентът много стриктно спазва конституционната процедура. Кога и как ще
Коментари Харесай

Йотова: Кой се страхува, че вторият мандат не беше даден в първите 24 часа?

Президентът доста прецизно съблюдава конституционната процедура. Кога и по какъв начин ще даде мандата е напълно в неговите пълномощия. Аз задавам реторичния въпрос: Кой се опасява от това, че мандата не беше даден първите 24 часа? попитавицепрезидентът Илияна Йотова.

По отношение на изтеклите записи от Националния съвет на Политическа партия тя разяснява:

“Аз бях може би от тази по-малка част от българските жители, която в действителност вярваше в това, което претендентите за министър-председатели - акад. Николай Денков и Мария Габриел приказваха цяла седмица - че фактически се мисли за устойчиво държавно управление, което в къси периоди да реши най-наболелите проблеми на хората. Големият отсъстващ от това, което чухме и прочетохме, са българските жители, там не се приказва за Бюджет, приходи, инфлация, там се приказва за това по какъв начин би трябвало да бъде превзета страната ”, уточни тя.

Йотова акцентира, че намесата на имената на водещи европейски политици не води до нищо положително за България.

Вицепрезидентът добави, че " една седмица сме живели с сложния политически компромис, а точно ротационно държавно управление, само че се оказва, че това е фасадата, зад която са се скрили тези същински планове ”.

Тя добави, че не може да планува по кое време и дали служебният кабинет ще внесе Бюджет.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР