Президентът Мадуро нарежда да се затвори офисът на венецуелската петролна

...
Президентът Мадуро нарежда да се затвори офисът на венецуелската петролна
Коментари Харесай

Мадуро мести венецуелската петролна компания в Москва

" Президентът Мадуро подрежда да се затвори офисът на венецуелската петролна компания PDVSA в Лисабон и да бъде изместен в Москва ", сподели венецуелският министър на информацията Хорхе Родригес на взаимната конференция с съветския външен министър Сергей Лавров по време на визитата си в съветската столица, съобщи RT.

Решението идва, когато Венецуела уголемява енергийното съдействие с съветските петролни и газови колоси " Газпром " и " Роснефт ", съгласно формалното лице.

" Това е идеалното време, защото ние преоформяме нашите връзки ", добави Родригес.

През последните месеци се води борба за петролната промишленост на Венецуела, която способства доста за бюджета на страната. Съединените щати глобиха PDVSA в опит да отрежат средствата на държавното управление, ръководено от Мадуро, до момента в който оказваха поддръжка на опозицията, водена от Хуан Гуайдо. Президентът Мадуро прекъсна дипломатическите връзки със Съединени американски щати, откакто президентът Тръмп разпозна Гуайдо като краткотраен президент.

В края на януари Съединени американски щати замразиха 7 милиарда $ активи, принадлежащи на PDVSA и неговото дъщерно сдружение Citgo в Съединени американски щати. Гуайдо даде обещание да назначи различен съвет на шефовете както за самата PDVSA, по този начин и за Citgo.

Според вицепрезидента Родригес Венецуела възнамерява да разшири опциите за търговия в страната.

" Ще закупим храна и медикаменти, нужни за нашите хора от Русия ", сподели венецуелският президент.

Американските наказания оказват помощ на Индия да стане №1 покупател на венецуелски недопечен нефт
Каракас ще продължи да притегля вложения в стопанската система на Венецуела благодарение на съветското държавно управление, сподели Родригес, като акцентира, че Русия е значим стратегически сътрудник.

Русия и Венецуела се договориха да усилят търговията и вложенията в индустрията и финансите като част от споразуменията, подписани през декември по време на визитата на президента Мадуро в Москва, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

" Русия ще продължи да оказва помощ на венецуелското държавно управление да взема решение обществени и стопански проблеми, които включват кредитиране посредством законна филантропична помощ ", добави Лавров.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР