Президентът има намерение да върне кандидурата на г-н Георги Чолаков.

...
Президентът има намерение да върне кандидурата на г-н Георги Чолаков.
Коментари Харесай

Соня Найденова: Решаваща дума за избора на шеф на ВАС има президентът Радев

Президентът има желание да върне кандидурата на господин Георги Чолаков. Изборът на представители на Висш съдебен съвет от Народното събрание би трябвало да стане до 3 октомври. И в случай че се съберат 17 гласа при второто гласоподаване, то той ще е ръководител на Върховен административен съд. Няма период, в който президентът да отсрочи указа. Но по думите, той му ще остави решението на идващия Висш съдебен съвет. Това сподели Соня Найденова пред BiT.

Крайната и решаваща дума има президентът, който би трябвало да издаде декрет за назначението на ръководител на Върховен административен съд. Роля има и Висш съдебен съвет. Ролята на президента е след избора на Висш съдебен съвет, сподели още Найденова.

Проследявайки събитията и играчите в правосъдната система, допусках резултата. Беше предвидим и се случи. Важен е този избор, тъй като ръководителят на Върховен административен съд има пълномощия в административното правосъдие. Той пази жителите от страната. Така Соня Найденова разяснява избора на Георги Чолаков за началник на Върховен административен съд от настоящия състав на Висш съдебен съвет.

Висш съдебен съвет трябваше да ревизира изнесеното в медиите за нечисти покупко-продажби на Чолаков. Той самичък трябваше да сложи този въпрос, с цел да не стартира старта си със подозрения. У Висш съдебен съвет нямаше предпочитание за откриване на истината, уточни тя.

Съдията разяснява и отношението сред основния прокурор Сотир Цацаров и шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов: Виждам сюжет в офанзивите против ръководителя ва Върховен касационен съд. Когато каже нещо, един основен прокурор би трябвало да е ревизирал казаното. Адвокат Иван Тодоров отхвърля за среща с господин Панов. Спекулира се с името на господин Панов. Той е подложен на тези офанзиви, с цел да се омаловажи мнението му по правосъдната промяна, счита Найденова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР